Geçtiğimiz aylarda yakıt israfı ile gündeme gelen Elâzığ Şeker Fabrikası şimdi de sahte imza ile gündeme oturdu. Uzun bir süredir pancarı en dip fiyattan alarak üreticiye zorluklar yaşatan Elazığ Şeker Fabrikası’nda sular bir türlü durulmuyor. Gazeteniz TURAN, 2023 yılının Aralık ayında Elazığ Şeker Fabrikası’nda birkaç ismin sahte imza ile piyasanın çok altında bir fiyata tonlarca kilo şeker aldığı ve bu şekerleri yüksek kâr marjıyla sattığı duyumu üzerine harekete geçti ve akıl almaz skandal ortaya çıktı…

Konuya ilişkin araştırmalar yapan Turan Gazetesi gerekli evraklara ulaştı ve Elazığ Şeker Fabrikası’nda yaşanan “sahte imza” ile şeker satımının detaylarını öğrendi. Elazığ AK Parti teşkilatındaki bir siyasiye yakın bir isme, sahte imza ile şeker satan yetkililer mahkemelik olurken, evraklardaki imzaların kimlere ait olduğu “kriminal inceleme” birimlerince araştırılıyor…

2023 yılı Ekim ayında çiftçinin ürettiği şeker pancarını en dip fiyattan kota uygulayarak alan Elazığ Şeker Fabrikası’nda yüzlerce litre Fuel Oil akaryakıtın depoya aktarıldığı sırada yere dökülerek kanalizasyona karışıp ziyan olması skandalının ardından şimdi de aynı fabrikada sahte imza kullanılarak ucuza şeker alıp piyasaya 2-3 katı fazla fiyata satıldığı skandalı patladı.

F G H Y U K Ç Ç. İ

Elazığ Şeker Fabrikası’nda geçtiğimiz yıl yaşanan Fuel Oil olayını kurum yetkilileri örtbas etmeye çalışmış ancak olayla ilgili bilgi, belge ve fotoğraflara ulaşan gazeteniz TURAN, yaşanan sıkıntıyı manşetine taşıyarak kamuoyuna duyurmuştu. Bu skandalın ardından fabrika yine bir skandal ile gündeme geldi. Şikâyet üzerine şu anda mahkemeye intikal etmiş konuyla ilgili edindiğimiz bilgilere göre; daha önce fabrikaya kapasite raporu getirilerek şeker alımı yapıldığı, daha sonra da başka başka raporlar getirildiği, bu gelişmelerin ardından Kovancılar ilçesinde bir kişinin bu konuyla ilgili bir şikâyetinin olduğu ve bu şahsın ismi kullanılarak kapasite raporu çıkarıldığı ve sahte imza kullanılarak şeker alımı yapıldığı iddiâ edildi.

I U Y T R G F BELAZIĞ'IN BÜTÜN ŞEKERİNİ FABRİKADAN UCUZA ALIP, 2-3 KATI KÂR İLE SATIYOR!  

Şekeri alanlardan R.Ç adlı kişinin AKP Elazığ il teşkilatında bir yöneticinin yakını olduğu iddiâ edilirken, adı geçen R.Ç’nin Elazığ Şeker Fabrikası’nda görev yapan bazı müdürler ile yakın ilişkisi olduğu ve konu ile ilgili şikâyette bulunulması üzerine tarafların mahkemelik oldukları belirtildi. 

İÇİLEBİLİR SU KANALİZASYONA BAĞLANDI! İÇİLEBİLİR SU KANALİZASYONA BAĞLANDI!

Tahkikatın sürdüğü, olayda şüphelilerin kapasite raporu çıkardıkları ve bunlar adına tek elden şeker alınıp satıldığı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca son bilgilere göre de fabrikadan şekerin 900 liraya çıkartıldığı piyasadaysa şeker fiyatının 2 bin TL’ye kadar çıktığı belirtilmekte.

Editör: İzzet TUMAY