MİLLETVEKİLİ EROL: "ELAZIĞ’DA DEĞİŞİM İÇİN EMANET OY İSTİYORUM” MİLLETVEKİLİ EROL: "ELAZIĞ’DA DEĞİŞİM İÇİN EMANET OY İSTİYORUM”

il-protokolunden-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-mesajlari_06a6e

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajında;

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğini parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6’ncı yılını idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan, hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı 15 Temmuz gecesinde terör örgütü; milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. Türk milleti ise mücadelesiyle tankın, topun millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de geçmişten aldığı güçle şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlığını ilelebet sürdürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o karanlık gecede meydanlara inerek, bağımsızlığımız uğruna 7’den 70’e yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle alanları dolduran, tanklara karşı duran, atılan hain kurşunlara karşı bedenlerini siper eden halkımıza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı’ nı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajında;

“Binlerce yıldır aziz milletimizin kanlarıyla bizlere yurt olmuş bu vatan topraklarında 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışma, milletimizin şanlı direnişiyle geri püskürtülmüştür. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen o karanlık gecede milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 7’den 70’e kadın, erkek genç, yaşlı demeden meydanlara inerek tıpkı Çanakkale ruhuyla milli benliğine, milli iradesine kasteden; vatanına, bayrağına göz diken hainlere karşı tek vücut kıyama kalkmıştır. Aziz milletimiz; kendine yöneltilen uçaksavarlara, tanklara karşı canlarıyla siper olarak, içimizdeki ve dışımızdaki hainlere, milletimize diz çöktürme hayali kuranlara, bu kutlu vatan topraklarında gözü olanlara unutamayacakları bir ders vermiştir. Milletimiz yazdığı 15 Temmuz destanıyla milli iradesine ket vurulamayacağını, bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanacağını, ezanların susmayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. İstiklal ve istikbalimize yöneltilen tarihimizin en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz hain kalkışmasını unutmadık, unutmayacağız. Bu ihaneti unutmayacağımız gibi yazılan şanlı destanın gururunu daima yaşayarak gelecek nesillere taşıyacağız. Tıpkı bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımıza, irademize, bayrağımıza göz dikenlere göz açtırmayacağız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Milletimizin cesaretiyle birlik ve beraberlik içerisinde tarihe altın harflerle yazdığı 15 Temmuz kahramanlık destanının 6. yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajında;

“FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü hedef aldı. Bu alçakça girişime Ülkemizin bekası için gövdesini siper eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Unutulmasın ki tüm halkımız demokrasimiz için ilelebet nöbette, iş dünyamız ise ekonomimiz için gece gündüz işinin başında olacaktır. Türk milleti, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında verdiği kahramanca mücadelenin içeride ve dışarıda hainlerin oyununu bozdu. Türk milleti, ihanetin karşısında topyekun durarak destan yazdı, birlik ve beraberliğimizin gücünü, Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz'un ekonomiye verdiği hasar karşısında bu alandaki tüm aktörlerin koordineli hareket etti. 15 Temmuz hainlerinin ekonomik tahribatına karşı tüccarımızla, sanayicimizle, esnaflarımızla ve çalışanlarımızla omuz omuza çalıştık. Bu millet, 15 Temmuz hainlerini de ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesi veren vatanseverleri de unutmayacaktır. Türk milletinin darbeyi önlemek için uçakların, tankların ve tüfeklerin karşısına kendini siper etti. 15 Temmuz gecesinin, milli birlik ve beraberliğin vücut bulduğu direnişin simgesi olduğunu belirterek, vatan söz konusu olduğunda bu milletin her bir evladının tereddüt etmeden canını ortaya koyabileceğinin tüm dünyaya gösterildiğini bildirerek, Demokrasiye ve vatanına sahip çıkmak için şehit düşen demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin ve halkımızın bir daha böyle acılar yaşanmamasını temenni ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Elazığ İl Başkanı Tekin Tomaç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajında;

“Bugün 15 Temmuz. 15 Temmuz, milli iradeye kastedenlere karşı Şanlı bir direnişin ismidir. 15 Temmuz; Cumhurbaşkanımızın, gecenin karanlığını delip geçen kararlı sesine, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Cesur Elazığlıların ikinci bir emre kadar meydanları terk etmemesinin adıdır, tarihidir. O en uzun gecede, 11 Nisan Kurtuluş ruhu yeniden canlandı üzerimize doğdu ve gecenin sabahına kadar devam etti. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizin 6. Sene-i devriyesidir. O en karanlık gecede ölümü bile korkutan yiğit evlatlarımızı, şehitlerimizi oldu ve şehitlerimizi bugün tekrar rahmetle anıyorum, Gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutacak ve gelecek nesillere aktaracağız neden çünkü bu milli iradenin şahlanışıdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Ve o terör saldırısı o gece elde ettiğimiz muhteşem zaferle püskürtülmüş oldu, ülke bölünmek isteniyordu, parçalanmak isteniyordu milli iradeye el konulmak isteniyordu milletimizin kararlı tutumu bunu önledi. Ve bu tip tevesühlere karşı da cesaretleri kırmış olduk. Tekrar 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi