Elazığ Belediye Meclisi’nin iki oturum süren Aralık ayı toplantıları Meclis Başkan Vekili Aydın KARA başkanlığında gerçekleştirildi.

İlk birleşimde gündem dışı maddelere öncelikle okunarak, gündeme alınması kararlaştırıldı.

Daha sonra imar komisyonuna havale edilecek olan gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLÜYORKEN TANSİYON YÜKSELDİ…

Gündem maddeleri görüşülürken Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Can ÖLÇÜCÜOĞLU ile MHP Meclis Üyesi Mehmet ÇAK arasında tansiyon yükseldi. İkili arasındaki görüşmeye MHP Meclis Üyesi Behçet SUSMAZ da dahil oldu. Meclis üyeleri gündeme gelen muhtarlıkların doğalgaz, elektrik, su, telefon aboneliklerinin fatura bedellerinin bin liraya kadar olan kısımlarının 2023 sonuna kadar belediye tarafından ödenmesini de kabul etti. Meclis üyeleri ayrıca Geri Dönüşüm Parkı İçerisinde bulunan işletmelerin ve yeni kent meydanında bulunan otoparkların EBUAŞ tarafından işletilmesini içeren gündem maddesini görüştü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan MHP Meclis üyesi Behçet Susmaz, otoparkların şehir için önemli olduğunu, yapanlara teşekkür ettiğini söyledi. Meclisten bir de zam kararı çıktı. Belediyenin vereceği her türlü hizmet tarifesinin artırılması ile ilgili olarak komisyon raporu görüşülerek, kabul edildi.

İKİNCİ GÜN JEOTERMAL SU VE BELEDİYE PARSELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ!

Belediye Meclisi toplantılarının İkinci birleşiminde, Poyraz Köyü’nde jeotermal alanının beş yıllık imar istimlak programına alınması ile ilgili teklif yazısı ilk olarak görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.. Daha sonra ise Sürsürü, Mornik ve Abdullahpaşa’da bulunan belediyeye ait hisseli parsellerin, satışı, takası veya alımı için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili talep karara bağlandı. Gündem maddeleri imar komisyonu raporlarının görüşülmesi ile devam etti. İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından yılın son meclis toplantıları da tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi