İzzet TUMAY - Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer MACİT kooperatif çalışmaları hakkında Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada, 2023 yılında toplamda 81 Milyon TL kredi  verdiklerini ve kısa sürede böylesine büyük bir başarı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Gazeteniz TURAN’a kooperatif çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer MACİT, şartları tutan esnafların kredilerini en erken şekilde alabilmeleri için gerek matbu evrak işlemlerinin gerek kendisi gerekse kooperatifin personelleri tarafından bizzat takip edilerek esnafları yormadan halledildiğini söyledi.

ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR

Özer Macci̇t

‘’ÜYE SAYIMIZ  BİN 732 ULAŞTI VE DAHA DA YÜKSELECEK!’’ 

2023 yılında Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı olarak 81 Milyon TL kredi kullandırdıkları belirten Başkan MACİT, 2018 yılından beri yoğun çabalar ile çalışılarak Elazığ’a 930 üye ile kazandırılmış bir kooperatif olduklarını ve şu an itibariyle üye sayılarının 1732’ye ulaştığını belirterek, ‘’Genel kurulumuzu yaptıktan sonra gerek bakanlık işlemleri gerekse halk bankası genel müdürlüğündeki işlemlerimiz bittikten sonra 23/03/2023 tarihinden itibaren kooperatifimiz esnaflarımıza kredi dağıtmaya başlamıştır. Geride bıraktığımız 2023 yılında toplamda 81 Milyon TL tutarında krediyi esnaflarımıza kullandırmış bulunmaktayız. Gerek deprem kredileri gerekse normal esnafa yönelik krediler dağıtmış bulunmaktayız. Şartları tutan esnaflarımızın kredilerini en erken şekilde alabilmeleri için matbu evrak işlemleri gerek şahsım gerekse kooperatifimizin personelleri tarafından bizzat takip edilerek esnaflarımızı yormadan halledilmektedir.  930 esnaf ve sanatkârla kurduğumuz kooperatifimiz her gün biraz daha büyümekte ve güçlenmektedir. 1732 esnaf üyemiz ile istikrarlı bir şekilde doğru adımlar ile yürümekteyiz. Kooperatifimizin kurulması ile birlikte Elâzığ merkezde 4 adet kredi ve kefalet kooperatifi olmuştur. Bu hem Elâzığ’ımızda faaliyet gösteren esnafların kredilere daha erken ulaşmaları hem de ilimize girecek olan paranın fazlalaşmasında etkili olmuştur. Kooperatifimizin kurulduğu günden itibaren gerek devlet kurumları gerekse sivil toplum örgütlerine yaptığımız ziyaretler ile yeni kurulmuş kooperatifimizin yaptığı iş ve işlemler ile alakalı bilgilendirme ve kooperatifimizin yapmış olduğu faaliyetler ile alakalı bilgilendirme yapılmıştır. 1732 üyemizi temsilen başkan olarak her platforma katılarak kooperatifimizi ve esnaflarımızı en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde oldum ve olmaya da devam edeceğim.  Kooperatifimizin tanıtılması ve etkisinin artırılması için gerek ilimizde bulunan gerekse il dışındaki bulunan güzide basın mensupları ile bir araya gelerek kooperatifimizin tanıtımı konusunda gerekli çabayı sarf etmeye çalışmaktayız. Bu sebepten ötürü kredi tahsisi yaptığımız günden itibaren 12 ay gibi (2023) bir sürede 81 milyon gibi bir meblağın esnaflara sunulmasında başarı sağlamamızdan ötürü çok mutluyuz.’’ Diye konuştu.

Öte yandan Türkiye Esnaf Haber Dergisi’nin her yıl geleneksel olarak yapmış olduğu ankette Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer MACİT %13,176 oy alarak 
Türkiye’nin en Başarılı en Dinamik ve en Sevilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi başkanı seçildiğini de sözlerine ekledi.
 

Editör: İzzet TUMAY