Yukup Kılıç Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Elazığ Valisi Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, , Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız,  İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İL Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Kurum müdürleri, STK temsilcileri,  öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

ÖZGÜL; “ELAZIĞ, PAZAR GÜNÜ ‘EN İYİ’ TERCİHİ YAPACAK” ÖZGÜL; “ELAZIĞ, PAZAR GÜNÜ ‘EN İYİ’ TERCİHİ YAPACAK”

Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

YİĞİT: KURTULUŞ SAVAŞININ KAZANILMASINDA BELİRLEYİCİ ROL OYNAYAN EN ÖNEMLİ ADIMDIR

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “ Yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla binlerce yıllık devlet geleneğimizin son hanesi olan Türkiye Cumhuriyeti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma üzerine inşa edilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı bu süreçte atılan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında belirleyici rol oynayan en önemli adımdır” dedi.


Program halk oyunları gösterisi ile başladı.

Halk oyunlarının ardından çocuklar bayramlarını hazırlandıkları gösterileri ile kutladı.
Program öğrencilerin okudukları şiirler ve türkülerle devam etti.

Koro ve solo gösterisinin ardından program şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi