Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. 

KADASTRO VE MÜLKİYET KONULARINDA EĞİTİM VERİLDİ KADASTRO VE MÜLKİYET KONULARINDA EĞİTİM VERİLDİ

G Lz Fded Wg A Ak Pm D

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle “ulusal egemenlik” açısından da önemli bir yeri var. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir. 

23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı ve gelecek nesillerimize olan inancımızın simgesidir. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, TURAN Gazetesi olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını, tüm çocuklara armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyoruz... 

Editör: İzzet TUMAY