İzzet TUMAY- Gazeteniz TURAN’a kooperatif çalışmaları hakkında özel açıklamalarda bulunan Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer MACİT, şartları tutan esnafların kredilerini en erken şekilde alabilmeleri için gerek matbu evrak işlemlerinin gerek kendisi gerekse kooperatifin personelleri tarafından bizzat takip edilerek esnafları yormadan halledildiğini belirterek; ‘’Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı olarak 2018 yılından beri yoğun çabalar ile çalışılarak 15/02/2023 tarihinde Elâzığ’ımıza 930 üye ile kazandırılmış bir kooperatiftir. 15/02/2023 tarihinde Genel kurulumuzu yaptıktan sonra gerek bakanlık işlemleri gerekse halk bankası genel müdürlüğündeki işlemlerimiz bittikten sonra 23/03/2023 tarihinden itibaren kooperatifimiz esnaflarımıza kredi dağıtmaya başlamıştır.’’ dedi. 

images (1)

 ‘’KOOPERATİFİMİZ HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜMEKTE VE GÜÇLENMEKTEDİR’’ 

 Bugüne kadar 400’ün üstünde esnaf ve sanatkârlara kredi kullandıklarını ve halen daha kredi kullandırımı yapmaya devam etiklerini belirten Başkan MACİT sözlerine şöyle devam etti; ‘’23/03/2023 tarihinden bugüne kadar 60 milyon kredi esnaflarımıza sunulmuştur. Gerek deprem kredileri gerekse normal esnafa yönelik krediler dağıtmış bulunmaktayız. Şartları tutan esnaflarımızın kredilerini en erken şekilde alabilmeleri için matbu evrak işlemleri gerek şahsım gerekse kooperatifimizin personelleri tarafından bizzat takip edilerek esnaflarımızı yormadan halledilmektedir.  930 esnaf ve sanatkârla kurduğumuz kooperatifimiz her gün biraz daha büyümekte ve güçlenmektedir. Şu ana kadar 400’ün üstünde esnaf ve Sanatkârlara kredi kullandırılmış olup ve halada kredi kullandırımı yapmaya devam etmekteyiz şu ana kadar aktif ve pasif olmak üzere 1523 esnaf üyemiz ile istikrarlı bir şekilde doğru adımlar ile yürümekteyiz. Kooperatifimizin kurulması ile birlikte Elâzığ merkezde 4 adet kredi ve kefalet kooperatifi olmuştur. Bu hem Elâzığ’ımızda faaliyet gösteren esnafların kredilere daha erken ulaşmaları hem de ilimize girecek olan paranın fazlalaşmasında etkili olmuştur. Kooperatifimizin kurulduğu günden itibaren gerek devlet kurumları gerekse sivil toplum örgütlerine yaptığımız ziyaretler ile yeni kurulmuş kooperatifimizin yaptığı iş ve işlemler ile alakalı bilgilendirme ve kooperatifimizin yapmış olduğu faaliyetler ile alakalı bilgilendirme yapılmıştır. 1523 üyemizi temsilen başkan olarak her platforma katılarak kooperatifimizi ve esnaflarımızı en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde oldum ve olmaya da devam edeceğim.  

Kooperatifimizin tanıtılması ve etkisinin artırılması için gerek ilimizde bulunan gerekse il dışındaki bulunan güzide basın mensupları ile bir araya gelerek kooperatifimizin tanıtımı konusunda gerekli çabayı sarf etmeye çalışmaktayız. Bu sebepten ötürü kredi tahsisi yaptığımız günden itibaren 3 ay gibi kısa bir sürede 60 milyon gibi bir meblağın esnaflara sunulmasında başarı sağlamamızdan ötürü Türkiye Esnaf Haber dergisinin her yıl geleneksel olarak yapmış olduğu ve 81 ilde bulunan 47 kooperatif başkanı içerisinde 3 bölgede olmak üzere toplam 13,176 oy alarak Türkiye’nin en Başarılı en Dinamik ve en Sevilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi başkanı seçilmiş bulunmaktayız.’’ Diye konuştu 

ÇOCUK BAYRAMI’NDAN HABERSİZ OLAN ÇOCUKLAR ÇOCUK BAYRAMI’NDAN HABERSİZ OLAN ÇOCUKLAR

Editör: Haber Merkezi