İl Genel Meclisi Ekim Ayı oturumları beşinci birleşimle sona erdi. İl Genel Meclisi Ekim Ayı oturumlarına İmar tartışması damga vurdu…

02-FOTO-2-     İL ÖZEL İDARESİ (2)

MHP’LİLERLE AKP’LİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ!
Elazığ İl Özel İdaresi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda, Baskil İlçesi’ne bağlı Aladikme Köyü sınırları içerisinde Ticaret Alanı Akaryakıt ve LPG işi için hazırlanmış uygulama imar planı ve nazım imar planlarının görüşmelerinde benzinlik alanına AKP’liler tarafından standardın üzerinde olan 12,50 metre yükseklik verilmesi kararı AKP ve MHP'li Meclis Üyeleri’ni karşı karşıya getirdi.
9,50 yüksekliğin benzinlik alanın üst limiti olduğunu belirten ve daha fazlasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Osman DİLEK, Benzinlik İşletmesi için 12,50 metre yükseklik verilmesinin kanunlara aykırı olduğunu, AKP’lilerin hukuka uygun davranmadığını belirterek; “Elazığ Belediyesi’nin verdiği binlerce benzinlik istasyonu var. 9,50'nin üzerinde bir tane gösterin istifa edeceğim. Türkiye genelinde 3.5 kat nerede benzinlik görülmüş?” dedi.

BAŞKAN ALAN, FÜ ÖĞRENCİLERİYLE İFTARDA BULUŞTU BAŞKAN ALAN, FÜ ÖĞRENCİLERİYLE İFTARDA BULUŞTU

03-FOTO-3-  HANİFİ COŞKUN

HANİFİ COŞKUN; “KOMİSYON ÜYELERİNİN HEPSİ İMZALARINI ATMIŞTIR!”

AKP Grup Başkanvekili Hanifi COŞKUN, amaçlarının sorun çıkarmak değil, vatandaşa yardımcı olmak ve önünü açmak olduğunu belirterek; “İl Özel İdaresi İmar Müdürlüğü tüm kurumlara yazı yazmıştır bununla ilgili Karayollarının diğer il müdürlüklerinin görüşü mevcuttur. Hiçbir olumsuz görüşte bulunulmamış.

İkinci husus Yençok'un (yükseklik) hiçbir standardı yok. Bir mühendis bu projeyi çizmiş. Projede 15,50 talep edilmiştir. Burada sadece benzin istasyonu değil ayrıca otel ve başka sosyal alanlar da yapmaya çalışıyor. 21 dönümlük bir alanı var. 21 dönümde kullanma alanı 3 bin 200 metre.

Burada kanuna aykırı hiçbir şey yoktur. Vatandaş bunu talep etmiş bizim görevimiz vatandaşın önünü açmak, yardımcı olmak sorun çıkarmak değil. Gizli saklı herhangi bir şey yok herkes bunu bilsin. Komisyon üyelerinin de hepsi imzalarını atmıştır.’’ Diye konuştu…

DİLEK; “VATANDAŞIN İŞİ GÖRÜLSÜN DİYE KANUNSUZ İŞ Mİ YAPACAKSINIZ?”

AKP'li COŞKUN’un komisyon üyelerinin hepsinin imzası olduğuna dair sözlerinin yalan olduğunu söyleyen Osman DİLEK, itirazını şu ifâdelerle sürdürdü; ‘’Ben yoktum, bundan haberim yok, varsa arkadaş burada. Kaldı ki bu konuda benim gibi haberi olmayan arkadaşlar da var. Kanun burada, az önce belediyeyi örnek verdim etüt proje müdürü 9,50 yüksekliğin de kendilerine yeteceği söylendi kaldı ki kot farkı da var bu düştüğü için otomatikman 14-15'e de çıkıyor. Ama düz arazisi olan bir yerde nasıl bir çözüm üreteceksin. Türkiye'de üç buçuk katlı benzinlik var mı?

Benzinlik alanın üzerine farklı bir şeyler yapacak, onlar için zaten turizm bakanlığından ya da farklı yerlerden izin alması gerekiyor.

Ama bizim şu anda konuştuğumuz yer benzinlik alanıyla ilgili. Bu alanı vermişler ben de şerhimi koydum yarın bu iş yargıya giderse ne yapacaklar? Vatandaşın işi görülsün diye kanunsuz iş mi yapacaksınız? Ben diyorum ki toplantıya katılmamışım oradan diyor ki katılmış, lütfen biraz doğru konuşalım. Toplantıya çağırmıyorsanız benden bu konuyla ilgili imza da istemeyin. Burası kimsenin babasının çiftliği değil, herkes haddini hududunu dağarcığından geçirerek konuşması lazım.’’

TİCARET ALANI OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ!..

Yaşanan tartışmalar sonrasında 129 Ada 5 No’lu parsel üzerinde Ticaret alanı, Akaryakıt ve LPG işi için hazırlanmış Uygulama İmar Plânı ve Nazım İmar Plânları, MHP'li Üyelerin ret oyuna karşı oy çokluğuyla meclisten geçti.

Editör: Haber Merkezi