TSF tarafından her yıl okullar açılmadan önceki hafta geleneksel olarak hayata geçirilen ‘’Sokakta Satranç Var’’ Projesi’nin 8.’si gerçekleştirildi…
81 İL’DE DÜZENLENİYOR…
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen "Sokakta Satranç Var" etkinlikleri kapsamında Şehit Polis Fethi SEKİN Mesire alanında turnuva düzenlendi.
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8.si düzenlenen ‘’ Sokakta Satranç Var" etkinliği 11-19 Eylül tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştiriliyor.

Projeyle satranç kültürünün tüm yurda yayılması amaçlanıyor. TSF'nin 2015 yılında organize etmeye başladığı "Sokakta Satranç Var" etkinliğiyle satranç, parklara, meydanlara, plajlara, piknik alanlarına, bahçelere, dağlara, ormanlara, tarihi ve kültürel mekânlara taşınıyor.

‘’Türkiye satranç sporunda buluşuyor, satranç için sokağa çıkıyor’’ sloganıyla bu sene Şehit Polis Fethi SEKİN Mesire alanında düzenlenen etkinliğe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN, Satranç İl Temsilcisi Esra KILAVUZ YALÇIN, Satranç İl Hakemleri, Veliler ve Sporcular katıldı.

‘’SATRANÇ SPORU YAPARKEN HERHANGİ BİR ENGELİNİZİN DE ÖNEMİ YOK’’

ÖLÜM AYLIĞI ALANLARA 5 BİN TL PROMOSYON! ÖLÜM AYLIĞI ALANLARA 5 BİN TL PROMOSYON!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden sokakta satranç var etkinliğiyle ilgili yapılan açıklamada; ‘’Satranç sadece salonlarda, kapalı mekanlarda oynanan bir spor değil. Her yıl bu etkinlikte de gösterdiğimiz gibi, satrancı her yerde her koşulda oynayabilirsiniz. Mücadelenizin yeri, zamanı önemli değil. Satranç sporu yaparken herhangi bir engelinizin de önemi yok. İşte tam da bu sebeple, her yıl daha büyük bir coşku ile katılımcı sayımız artıyor ve keyifle spor yapıyoruz. Gençler, çocuklar, aileler, herkes aynı keyfi sürmek için dışarı çıkıyor ve satranç ile buluşuyor. Anne babalara özellikle tavsiyemiz, henüz çocuklarınızı satranç ile tanıştırmadıysanız, bu etkinlik tam size göre.’’ İfadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi