İzzet TUMAY - AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, sağlık alanında Elazığ için çok önemli olan iki yeni proje ile ilgili Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu ve yeni müjdeleri sıraladı... 
TURAN’a özel açıklamalarda bulunan Vekil KELEŞ, Elazığ’ın batısında yeni bir 800 yataklı üniversite hastanesi yapılacağını, mevcut F.Ü Hastanesi’nin hizmet vermeye devam edeceğini ve eski Sigorta Hastanesi’nin yerine ise yeni bir Sağlık Kampüsü yapılacağı müjdesini verdi. 
KELEŞ, ‘’Üniversite hastanesi için 800 yataklı yeni bir hastanenin sözünü aldık. Seçimden sonra hemen sonra bu hastanenin yer tespitini ve diğer çalışmalarını yaptık. Bu konuyla ilgili üniversitemiz rektörü ile de görüştük, proje ihalesi yapıldı, bu yapımla ilgili ödenek konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Şehrin batısında özellikle bizim üniversite kampüsünün olduğu yerde İletişim Fakültesi’nin biraz daha ileri kısmında bir alan belirledik. Bu alanımız her türlü yapıya ve genişlemeye elverişli bir alan. İleriki zamanlarda bu 800 yataklı kapasiteyi daha da arttırabileceğimiz hem çevre düzenlemesi hem sosyal donatılar açısından gayet uygun bir alan bu yer. Ayrıca üniversite hastanemizin şimdiki yeri de sağlık hizmeti vermeye devam edecektir.’’ Dedi. 

keleş özel açıklama (1)
 
SİGORTA HASTANESİ’NİN YIKILAN YERİ SAĞLIK KAMPÜSÜ YAPILACAK! 

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

Yıkılan eski Sigorta Hastanesi’nin yeri ile ilgilide TURAN’a konuşan Vekil KELEŞ, yıkılan hastanenin yeri ile ilgili Sağlık Bakanı ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu; ‘’Sağlıkla ilgili önümüzde duran bir başka konuda eski sigorta hastanesinin yeri. Burayı da sayın bakanımızla konuştuk ve mutabakata vardır. Biz burayı da İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir şehir içerisinde farklı bölgelerde dağınık bulunan bazı birimlerini toplayıp orada bir ‘Sağlık Kampüsü’ olarak hizmete açılacak. Bu kampüsün kazandırılması o bölgeye ciddi anlamda canlılık kazandıracağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızın hızla devam ettiğini de siz değerli TURAN Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurmuş olduk.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi