A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör KIRAGASI, spor gündemine dair görüşlerini aktardı. Kadın futbolunun gelişimine dair konuşan KIRAGASI, ‘’Bizim en büyük hedefimiz Uluslar Ligi’nde C Ligi'nden B Ligi'ne çıkarak sıralamamızı yükseltmek ve Türkiye’deki kadınlara bu işi yapabileceğimizi göstermek. Resmi maçlarımızda tüm taraftarımızı yanımızda istiyoruz.’’ Dedi. 

Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör KIRAGASI, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, Türkiye’de kadın futbolu, Uluslar Ligi, ve projeler gibi önemli konularda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE’DEN YÜZMEDE 11 MADALYA ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE’DEN YÜZMEDE 11 MADALYA

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve İspanya’nın şampiyon olduğunu 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda ilklerin yaşandığını ifâde eden KIRAGASI; ‘’32 takım ilk kez bir araya geldi, 64 maç oynandı. VAR ile ilgili olan kararları hakemin anons etmesi bazı kesimler tarafından çok olumlu karşılanırken bazı kesimler tarafından da olumsuz olarak karşılandı. Günün sonunda İspanya'nın kazandığı, çok da hak ettiği ve kadın futbolunun yükselişe geçtiği bir dünya kupasına şahit olduk. Sadece Avrupa ülkelerinin değil, Okyanusya'nın, Afrika ülkelerinin de bu kupaya dahil olarak iyi performans sergilemesi, dünya çapında kadın futboluna verilen önemi ve artan trendi de gözler önüne seriyor.’’ Dedi. 

  KADIN FUTBOL MİLLİ TAKIM

‘’EN BÜYÜK HEDEFİMİZ SIRALAMAMIZI YÜKSELTMEK!’’  

Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör KIRAGASI, açıklamalarının devamında 22 Eylül’de Gürcistan deplasmanından sonra 26 Eylül’de Elazığ Atatürk Stadyumu’nda taraftarlarımız ile bir araya geleceğiz diyerek şunları söyledi; ‘’Bu sene ilk kez Uluslar Ligi kadınlara da geldi. Biz de C Ligi'nde seri başı olarak hazırlıklarımıza başladık ve devam ettireceğiz. 17 Eylül'de ilk resmi hazırlık kampımıza gireceğiz. 22 Eylül'de Gürcistan ile ilk maçımıza çıkacağız. 26 Eylül'de de Elazığ Atatürk Stadyumu'nda taraftarlarımızla buluşacağız. Bizim için çok kıymetli bir lig. Şu anda biz, UEFA sıralamasında 31-32'lerde, FIFA sıralamasında da 62-63 civarında bir sıralamadayız. Bizim en büyük hedefimiz Uluslar Ligi'nde C Ligi'nden B Ligi'ne çıkarak sıralamamızı yükseltmek ve Türkiye'deki kadınlara bu işi yapabileceğimizi göstermek. Resmi maçlarımızda tüm taraftarımızı yanımızda istiyoruz. O gücü arkamızda hissettiğimiz zaman gerçekten bu kızların yapamayacağı şey yok. Bizim için çok önemli olan süreçte yanımızda olurlarsa bizi de çok mutlu etmiş olurlar.’’ Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi