ABD’nin sadece en büyük Uçak Gemisini göndermediğine dikkât çeken Cihat YAYCI, “Görev grubu da gönderdi. Uçak gemisi görev grubu içerisinde güdümlü mermili, balistik füzeli denizaltılar, kruvazörler, muhripler var.” Dedi.

ABD’nin uçak gemisinin Abdülhamid Han sondaj gemisinin birkaç mil ötesinde demirlediğini belirten YAYCI, “Koskoca denizde yer kalmadı da Abdülhamid Han sondaj gemisinin yanına mı demirlerdi? Kime gözdağı veriliyor?” Dedi.

 FİLİSTİN (3)

“ABD UÇAK GEMİSİ NEDEN GELDİ?”

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin kurucusu akademisyen ve yazar Cihat YAYCI, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın İsrail ve Hamas’a yaptığı itidal çağrısını çok yerinde bulduğunu açıkladı.

Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulunan TÜRK DEGS Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat YAYCI, her iki tarafın da çatışmayı durdurması çağrısı son derece devletçi bir bakış açısıyla söylendiğini belirterek, “Devletlerin kendi güvenliği var geçmişi, çok uzun vadeli geleceği vardır. Bunun için duygusal ve ideolojik davranılmaz. Devletlerin ideolojisi ve dini yoktur. Devletin dini adalettir; devlet kendi güvenliği açısından bakmalıdır. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızın her iki tarafa da mesafeli, ölçülü arabuluculuk yapacak şekilde çağrıda bulunması çok mühimdir. Türkiye, ‘honest broker’ yani onurlu arabuluculuk yürütebilecek en uygun, en kudretli ve en münasip devlettir. Ancak not düşmek isterim ki; Filistin hiçbir zaman Türkiye’yi arabuluculuk için tercih etmemiştir.” dedi.

Amerikan uçak gemisinin bu bölgeye gelişini enteresan bulduğunu söyleyen Cihat Yaycı, “Çünkü uluslararası ilişkilerde bir konuyu diğerinden bağımsız düşünmemek lazım. Özellikle mekân ve zaman açısından birbirlerine çok yakınlarsa o zaman bunlar arasında ilişkiyi iyi irdelemek ve anlamak lazımdır.” Dedi.

“KARA HAREKÂTI YAKINDA YAPILACAK!”

Bu bölgede siyasi coğrafya yeniden dizayn edildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Cihat YAYCI, “Görünen o ki Gazze Şeridi hepsi veya büyük kısmı yani Filistin’in denize kıyısı olan tek yeri İsrail tarafından işgal edilecek. İsrail kıyılarını genişletecek ve Filistin’in denize kıyısı olmayacak. Bu nokta çok önemli çünkü istenen Filistin’in bundan sonra karaya hapsolan bir devlet olması. Filistin sadece refah tünellerine ve İsrail’e bağlı olacak aynı zamanda da denizden yardım alamayacak. Lübnan’dan Hizbullah nedeniyle bir parça toprak kopartılacak. Suriye’de ise ABD desteğiyle buradan top atıldı, burada İran milisleri vardı denilerek toprak kopartılacak.” Dedi.

Kara harekâtının yakın zamanda gerçekleşeceğini de sözlerine ekleyen Doç. Dr. Cihat YAYCI, “İsrail’in kara harekâtı yapması konusunda ise; bir yerde kara harekâtı yapacaksanız öncelikle orayı hava harekâtı ile yumuşatırsınız. Hava harekâtı ile temel hedefleri vurursunuz ardından kara harekâtı için harekât ortamını hazırlarsınız. Yapılan plan budur. İsrail’deki kaynaklarımız; İsrail ordusunun kara harekâtına hazırlandığını iletmekte. İsrail ordusu ihtiyatlı olarak 300.00 kişiyi askere çağırdı. Seferberlik ilan edilmiş olması, silahaltına alınması bir kara harekâtının işaret etmektedir. Zaten İsrail hedefiyle doğru orantılı olarak bölgenin temizlenmesi ve oradan toprak alınması için kara harekâtını gerektirir. Maalesef bu durumda kaybeden masum Filistin haklı ve öldürülen sivil İsrailliler olmuştur. Neticede gözüken; İsrail daha büyüyecektir.” Diye konuştu.

İÇ SAYFA CİHAT YAYCI

 

“GÖREV GRUBU GÖNDERİLDİ!”

ÇAĞLAR’DAN SİYASİLERE VE VALİ TORAMAN’A ÇAĞRI! ÇAĞLAR’DAN SİYASİLERE VE VALİ TORAMAN’A ÇAĞRI!

ABD’nin bölgeye uçak gemisi ve görev grubu göndermesinin de altını çizen TÜRK DEGS Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat YAYCI; “ABD en büyük uçak gemisini yolladı biri de yolda sadece uçak gemisi de göndermedi görev grubu gönderdi. Uçak gemisi görev grubu içerisinde güdümlü mermili, balistik füzeli denizaltılar, kruvazörler, muhripler var. Bunlar bu bölgeye geldiler ve bu uçak gemilerindeki uçak sayısı en az 150-200’ü buluyor. Uçakların niteliklerine ve modernliklerine baktığımızda bu coğrafya hiçbir devletin bu nitelikte sayıda uçaklarının olmadığını görüyoruz. O halde neden ABD neden bu nitelikte uçakları buraya yığdı? Gazze için yığdığına kimse inanmaz çünkü Gazze’de Hamas’ın hava kuvveti, deniz kuvveti, kara kuvveti mi var; hiçbiri yok. Ancak Hamas’ın Gazze’de pek çok silahı var derseniz bunu da çürütürüm. Çünkü Hamas’ın elindeki silahın niteliği nedir? Hamas’ın en fazla 70 kilometrelik satıhtan satıha füzeleri var başka da bir şey yok. ABD’nin bölgeye getirdiği gemilerin üzerinde bulunan füzelerin menzilleri binlerce kilometre. Teyit ettiğimiz bilgilere göre; ABD’nin uçak gemisin Abdülhamid Han sondaj gemisinin birkaç mil ötesinde durmaktadır. Bunların hiçbiri tesadüf değildir. Koskoca denizde yer kalmadı da Abdülhamid Han sondaj gemisinin yanına mı demirlerdi? Kime gözdağı veriliyor? Suriye’de gözdağı verdiler şimdi de Yunanistan’ın yanında durarak gözdağı verdiler. Bu oyunu görmek lazımdır.

FİLİSTİN (5)

Herkes Filistin’e odaklandı ancak olaya Türkiye’den bakılmalıdır. Türkiye’nin beka durumu ne oluyor, Türkiye’ye etkisi ne olur? Türkiye’nin bekası büyük tehlikede PKK/YPG hava şemsiyesi altına alınırsa, Türkiye bunlara bir daha etki edemez ise ne olacak? Irak’ta, Kandil’de başını dahi çıkaramayan teröristler başını çıkartmaya başlarsa, Türkiye’de terör saldırıları tekrar başlarsa halimiz nasıl olur? Abdülhamid Han sondaj gemisi Antalya açıklarına doğru uçak gemisinin yakınlarında ne işi var, bu ne demektir? Bence Türk medyasının bu olaya sadece Filistin’deki camide kim gidiyor, nasıl gidiyor, nasıl müdahale ediliyor buna odaklanılmaması lazım bunlar popülatif şeyler. ABD Uçak Gemisi neden Abdülhamid Han sondaj gemisinin yakınlarından bunun sorgulanması lazım, Türkiye’nin hemen helikopterlerle bölgeye gidip ne oluyor bakması, görüntüsünü çekmesi, sorgulaması lazım.  ABD’yi bizim Dışişleri Bakanlığımızın sorgulaması lazım, Millî Savunma Bakanlığına sorması lazım. Bu durumda ortalığın ayağa kaldırılması, hava harekâtlarına devam edeceğiz derken neden devam etmiyoruz sorulması lazımdır.” Dedi.

FİLİSTİN (6)

“İSRAİL ORDUSU, TEVRAT’TAKİ GİBİ KATLİAM YAPIYOR!”

Son olarak İsrail’in büyük bir insanlık suçu işlediğini ve sivil vatandaşları katlettiğini ifade eden Doç. Dr. Cihat YAYCI, ‘’İsrail ordusu, Tevrat'ta belirtilen savaş tarzını uyguluyor. Tevrat'ta düşmanın tüm malı, mülkü, hatta koyunları ve tavuklarıyla birlikte yok edilmesi geçer. İsrail Savunma Bakanı 'Karşınızda insan yok, hiçbir kural yok, mahkeme de yok, istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz' dedi. Yani bu şu demek: İsrail ordusuna emir verenler, kendilerine Tavratik bir görev biçmişler. Bundan sonra da Suriye ve Lübnan'dan toprak kopartacaklar. Ardından Mısır ve Suudi Arabistan da tehlikede. Türkiye de bu tehlikeye dahil. Eğer Suriye'nin güneyinde, İsrail'in kuzeyinde İran destekli misillerin elindeki bölge, İsrail'e saldırı yapıldığı gerekçesiyle ele geçirilirse, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği topraklarla birleşir, komşu olur. İsrail de Türkiye'ye komşu olur. İsrail burnumuzun dibine gelir. Çünkü PKK'yı da ABD destekliyor.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi