İzzet TUMAY  - Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan Doğru Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Madenli hemşehrimiz Cezmi ORKUN, ‘’Sayın Milletvekilimiz Ejder AÇIKKAPI Maden’e verdiği konut sözünü unuttu mu? Maden’in sahipsizliği devam ediyor ve tek çivi çakılmıyor, Maden arayan firmanın faaliyeti durdurulmuş olmasına rağmen halen cirit oynuyor. Kimse bu firmaya yanaşamıyor, herhalde iktidara yakın bir firma! Bu duruma sebep olan tüm kamu görevlileri bunu hesabını vermek zorunda.’’ Dedi.

03- SÜRMANŞET FOTO

‘’AÇIKKAPI MADEN SÖZÜNÜ UNUTTU MU?’’

Maden'de hafriyattan kaynaklı doğal olmayan heyelan riskine karşı 26 Nisan 2019'daki tahliye kararı sonrası 28 Nisan 2019'da Elazığ televizyonlarına açıklama yapan Ejder AÇIKKAPI, ‘’Tahliye edilecek bölgedeki yapıların geçici iskanları noktasında tüm imkanlar hazırlanmış, kalıcı alanları ile ilgili süreç ve çalışmalar devam etmektedir’’ Demişti…  

Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulunan Doğru Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Madenli hemşehrimiz Cezmi ORKUN, ‘’Sayın Milletvekilimiz Ejder AÇIKKAPI Maden’e verdiği konut sözünü unuttu mu? Maden’in sahipsizliği devam ediyor ve tek çivi çakılmıyor, Maden arayan firmanın faaliyeti durdurulmuş olmasına rağmen halen cirit oynuyor. Kimse bu firmaya yanaşamıyor, herhalde iktidara yakın bir firma! Bu duruma sebep olan tüm kamu görevlileri bunu hesabını vermek zorunda.’’ Dedi.

‘’AÇIKKAPI ‘SÖZ’ VERMİŞTİ, 4 YILDA NEDEN 1 ÇİVİ ÇAKILMADI?’’

Doğru Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Madenli hemşehrimiz Cezmi ORKUN, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’2019 yılında ben hatırlıyorum o zamanın başta Ejder AÇIKKAPI olmak üzere diğer milletvekillerinin de Maden ile ilgili sözleri vardı; bunlar hemen yapılacak, vatandaşı evsiz, iş yersiz bırakmayacağız demişlerdi. Aradan 4 yıl geçti, 1 çivi çakılmadı.’’ Dedi.

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalarda sitemlerini dile getiren Cezmi ORKUN; ‘’Maden ile ilgili hem gerek işyeri hem de konutların verileceğine dair 2019 yılında ‘zamanın’ siyasetçileri; ‘Biz takip ediyoruz, bu iş hızlanacak’ diye beyanları vardı. Ama tabi ben 2021 yılında Valilikten bilgi edinme yasası kapsamında Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak bilgi talebinde bulundum. Tabi Valilik bunu ilgili birimlere gönderdi. AFAD’tan bana gelen bir yazıda 45 kişi yani konut elde etmek için bu kapsamda müracaat etsinler diye bir yazı muhtarlık vasıtasıyla vatandaşlara iletilmiş. Tabi büyük bir kesim buna müracaat etmemiş. Amaç neydi; konutu orada yapmamak, AFAD’ın bana gönderdiği yazı mevcut bu yazısı doğru kabul etmek lazım. Ben bu konuyu sürekli takip ediyorum.’’ Dedi.

PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI! PAZARDA ‘ÇÜRÜK’ DOMATES TOPLAYAN YAŞLI KADIN YÜREK SIZLATTI!

 ‘’MADEN’DE HALEN 1 TEK ÇİVİ ÇAKILMIŞ DEĞİL!’’

O dönem Maden’de heyelana sebep olan holding ile ilgili yaptırım yapılıp yapılmadığı yönünde bir çağrıda bulunduğunu belirten Doğru Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Madenli Hemşehrimiz Cezmi ORKUN, ‘’Maden’de bu süre içerisinde 1 çivi çakılmış değil. Ben bunun üzerine yaklaşık 2 ay önce seçimlerden sonra bir yazı yazdım tarihi yapıların korunması noktasında gereken hassasiyeti göstermelerini, doğal olmayan heyelana sebep olan holdingin üzerine ilgili kurumların neden yaptırım uygulamadıklarını sordum. Madenlilerin mağduriyetini giderin çağrıda bulundum.’’ Dedi.  

İÇÇÇ  (5)

‘’DÖNEMİN VEKİLLERİ; HEMEN YAPILACAK DEMİŞLERDİ!’’

Her dönem siyasilerin Maden İlçesiyle ilgili söz verdiğini fakat sözlerin bir türlü tutulmadığın altını çizen Cezmi ORKUN; ‘’Seçimler yapıldıktan sonra, 2019 yıllarında ben hatırlıyorum o zamanın milletvekillerinin de Maden ile ilgili sözleri vardı. Bunlar hemen yapılacak, vatandaşı evsiz ve işsiz bırakmayacağız demişlerdi. Ben bir ay önce Maden’deydim ve vatandaşlarla bir araya geldim maalesef tek bir çivinin çakılmamış olduğunu gördüm. Sadece TOKİ’nin Tekevler’in ilerisinde bir şantiyesini gördüm ama ne çalışan nede bir araç vardı. Seçimlerden sonra zaten tebligatlar yapılmıştı. 26 Nisan 2019’da Valilik karar aldı; Maden’de 278 konut, 232 tane işyerini kapsayan alanda tahliye işlemi yapılacak.’’ Dedi.   

01- SÜRMANŞET- FOTO- CEZMİ ORKUN-

HANİ HİÇBİR VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAKTI?

O dönem mevcut milletvekillerinin açıklamalar yaptığını ve Maden’de yaşayan insanlarımızın mağdur olmayacağını dile getiren siyasetçileri sert sözlerle eleştiren Cezmi ORKUN şöyle devam etti; ‘’Açıklamanın yapıldığı gün hem ilin Valisi hem de ilin o dönem 5 tane Milletvekili bu konunun takipçisidir sözleri kullanıldı. Birgün sonra dönemim Vekili Metin BULUT ise hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını söyledi. 1 gün sonra da Vekil Ejder AÇIKKAPI çıktı televizyona, tahliye edilecek bölgedeki yapıların geçici iskanları noktasında tüm imkanlar hazırlanmış, kalıcı alanları ile ilgili süreç ve çalışmalar devam etmektedir, kimse mağdur olmayacak diye konuştu fakat gelinen noktada birçok insan mağdur oldu.’’ Dedi.

02- SÜRMANŞET- FOTO- EJDER AÇIKKAPI- FOTO ALTINA (2019 YILI) YAZILACAK

‘’SAYIN AÇIKKAPI’YA SORUYORUM; 278 KONUT, 232 TANE İŞYERİNİN AKİBETİ NE OLDU?’’

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada verilen sözlerin tutulması gerektiğini belirten ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI’ya çağrıda bulunan Cezmi ORKUN; ‘’2 Mayıs 2019’da Vekiller ve beraberindekiler Maden’e gittiler, orada ‘konutlar yapılacak, her şey tamam’ dediler. Hatta o zaman vatandaşlara Gezin’e taşınmaları tavsiyesinde bulunuldu. Ama vatandaş Gezin’in fay hattı üzerinde olduğunu ve taşınmak istemediğini belirtti. Şimdi aradan geçti 4 yıl! Ejder AÇIKKAPI o tarihte öne atıldı VE açıklama yaptı. Şimdi gelsin VE gelinen nokta ile ilgili bunun bir açıklamasını yapsın; 278 konut, 232 tane işyerinin akıbeti ne oldu?’’ Dedi.   

İÇÇÇ  (2)

‘’DEMEK Kİ BU MINTIKADA ‘RANT’ VAR!’’

Maden İlçesi’nde büyük bir rantın olduğunu ve siyasilerin verdiği sözleri tutmadığı tekrar belirten Cezmi ORKUN; ‘’O dönem yaptığınız açıklamalardan dolayı size inanan, size itimat eden vatandaşların 278 konut, 232 tane işyerinden oluşan 310 tane mülkün şu anda durumu nedir? 2019’da bu insanları bile bile neden umutlandırıp yurdundan söktünüz? Buda demek oluyor ki bu mıntıkada rant var. Bunlara cevap vermek zorundasınız. Bu evlerin işyerlerini 10 gün içinde boşaltın diye yazı gönderdiler, hem de Ramazan ayıydı. Maden’de kızıl kıyamet kopuyordu. Hafriyattan kaynaklı doğal olmayan heyelan faciasında yaşanan devasa çevre tahribatının yanı sıra vatandaşlarımıza ait 278 konut ve 232 işyeri ile kamuya ait 1986'da yapılan yeni hükümet binası, 2014'te yapılan yeni belediye binası, 2015'te yapılan yeni lise binası, 900 yıllık tescilli tarihi taş köprü, 1989'da yapılan yeni betonarme köprü, 231 yıllık tescilli tarihi Camii Kebir, Milli Eğitim binası, Özel İdare binası, Milli Emlak binaları ve Maden Belediyesi’nin 65 işyeri ve 18 konutu hiçe çıkarılmıştır. Hukuk devletinde vatandaşlar gibi devlet de hukukla bağlıdır. Devlet, kamu kurumlarının kararlarını yok sayan ve etkili çalışmasını engelleyen her türlü girişimi de bertaraf etmek ile sorumludur. Ancak, maden ilçesi ve ilçe sakinleri yok sayılarak ilgili firmanın sebep olduğu heyelan nedeniyle tarihi değerler, çevre ve insanlarımızın zarar görmesi aşikâr iken yetkili ve ilgili kurumlar ile ilimiz milletvekillerinin sessiz kalmalarını oldukça manidar buluyorum.  Biz sermaye düşmanı değiliz, biz insanımıza, çevremize zarar verenlerin, devletimizin zararına sebep olan iş ve işlemlerin karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz.’’ Dedi.  

İÇÇÇ  (1)

‘’EJDER BEY SÖZ VERMİŞTİ, SÖZÜNÜ UNUTMASIN MADEN’LİLER MAĞDUR!’’

Geçtiğimiz günlerde Maden İlçesi’nde birtakım ziyaretlerde bulunan ORKUN Maden İlçesi’nde sorunların uzun süredir devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Madenlilerin gerçekten mağdur olduğunu, bu insanların mecburen mevcut siyasilerden bir beklenti içerisinde olduklarını görüyorum. Ejder bey söz vermişti, o zaman tutsun sözünü! Kendileri Milletvekili şu anda. Maden’in sorunları ile ilgili gerekli çalışmaları yapsınlar. Ben konuyu yakından takip ediyorum. Elazığ için, Maden için yada ilin en ücra bir köşesi için gerekli hassasiyeti göstermedikleri takdirde biz şuan yaptığımız gibi basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşırız.’’ Dedi.   

EJDER AÇIKKAPI 2019 YILINDAKİ AÇIKLAMASI

‘’MADEN SAHİPSİZ!’’

Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamalarda son olarak Maden İlçesi’nin sahipsiz olduğunu ifade eden ve mevcut iktidar tarafından korunup kollandığını iddia ettiği Yıldızlar Holding firmasının faaliyetlerine devam ettiğini belirten Doğru Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Madenli hemşehrimiz Cezmi ORKUN; ‘’Maden sahipsiz, Maden’de tek çivi çakılmıyor, bu adam faaliyeti durdurulmuş olmasına rağmen cirit oynuyor. Kimse bu adama yanaşamıyor, herhalde iktidara yakın bir firma! Bu duruma sebep olan tüm kamu görevlileri bunu hesabını vermek zorunda. Çünkü adım adım takip ediyoruz. Hafriyatın kaldırılmaması ve 2019 yılından günümüze kadar yaşatılan mağduriyetlerin başlıca sorumluları ne acıdır ki dönemin Elazığ Milletvekilleri ve dönemin Elazığ Valisidir. Anayasamızın 56. Maddesi’nde, ‘Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir’ denmektedir ama ne yazık ki Maden İlçesi’ndeki sorunlara kulak asılmamaktadır. Anayasamızın gereği yapılmalıdır. Siyasiler, gelecekte yaptıkları hizmetler ile yüzleşmek adına hafriyatın kaldırılması, önleyici tedbirlerin alınması, tarihi köprünün onarılması için çalışmalar yapmalıdır. Maden İlçesi’nde yaşanan tüm sorunların çözümü için ayriyeten yeni yapılacak konut ve dükkanların yerinde yani ilçe merkezinde yapılması, tarihi değerlerin korunması gibi iş ve işlemler konusunda yetkilileri tüm ilçe mağdurları adına göreve davet ediyorum.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi