YENİHAYAT RESMEN ELAZIĞSPOR'DA! YENİHAYAT RESMEN ELAZIĞSPOR'DA!

Merkezi Almanya’nın Wisbaden şehrinde bulunan Avrupa Elazığlılar Derneği 6 Şubat tarihinde merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilde hissedilen depremden zarar gören vatandaşlar yararına bir iftar programı düzenledi. 

ade2-1

Avrupa Elazığlılar Derneği tarafından düzenlenen İftar programına ,Frankfurt Baskonsolosu: Erdem Tuncer, FDP (Hür Demokrat Parti) Eyalet Milletvekili ve Frankfurt Belediye Başkan Adayı Yankı Pürsün, IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz, T.C. Merkez Bankası Avrupa Temsilcisi: Yavuz YETER, T.C. Merkez Bankası Avrupa Başdanışmanı: Serdar KAVCIOGLU, T.C. Merkez Bankası Avr. Temsilcisi Yrd: HUB (Hesische Unternehmer Bund) Başkanı : Ihsan Güler, – Ziraat Bank AG Avrupa Genel Müdürü: Murat GÜNDOĞDU, Kültür ve Turizm Ataşesi: Ahmet ALEMDAR , Hazine ve Maliye Ataşesi: Mücahit CIVRIZ, DITIB Hessen Bölge Başkanı : Salih Özkan, MÜSİAD Hessen eski başkanı Musa Aydın, MÜSİAD Hessen Bölge Başkanı : Muhsin KIDIK, HTDIP Raportörü ve Camiler Birliği Başkanı: Dr. Hüseyin KURT , TG Başkanı ve HTDIP Sözcüsü: Atilla KARABÖRKLÜ UID Genel Başkan Yardımcısı : Osman Gökalp , UID Hessen Bölge Başkanı : Erkan Arslan, UID Baden Württemberg Bölge Başkanı Cahit Öner, UID Kadın Kolları Başkanı: Kübra Hülya Arıcı, MTK Dostluk ve Dayanışma Grubu üyeleri Ahmet Deliaslan, Deniz Kurt, UID Eski Genel Sekreteri ve TBI Industrie Ceo su: Tamer Cansız, Süryani Kilisesi Temsilcisi : Edward Özcan, Ressam Sanatci: Refik Tekinalp, Hanau Sanayi ve Ticaret Odası Başkan vekili: Salih Taşdirek, DTGB Başkanı Turgut Sezgin, KT Bank Frankfurt Şuse Müdürü: Mesut Çakır, IGMG Mainz ilahiyat Fakültesi Direktörü Abdulhalim Öner katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Avrupa Elazığlılar Derneği genel Sekreteri Dr. Ahmet Yılmaz katılımcılara teşekkür etti. Yılmaz “Avrupalı Elazığlılar Derneği olarak,  ülkemiz ve şehrimiz insanına yönelik, Dostluk, kardeşlik, akrabalık ve dayanışmayı artırmak için  tüm iletişim kanallarının da gücünü kullanarak  sevgi ve saygıyı çoğaltmanın peşine düştük. Ortak değer, ortak kaygı,  ortak beklenti ve ortak gelecek hedeflerimiz çerçevesinde önyargısız ve hiç bir içten pazarlık düşüncesi olmadan bir araya gelmenin ve bir arada kalmayı başarabilmenin samimiyetini taşımaktayız” dedi.

Avrupa Elazığlılar Derneği Başkanı Muharrem Akan ise yaptığı konuşmada “Bu mübarek günün iftar saatinde bizimle beraber oruç açma lütfunda bulunarak bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Cenab-ı Allah’tan sizleri bol bol mükâfatlandırmasını niyaz ederim. Son yıllarda peş peşe yaşadığımız Felaketler hakikaten bizleri bunalttı. Zaten dünya üzerinde hiç bitmeyen çatışmalar, terör, kültürel yozlaşma, çevremizdeki savaşlar, Yaklaşık üç yıl süren covid 19 pandemisi, Ukrayna Rusya savaşı ve en son yaklaşık 2 ay önce yaşadığımız Elazığımızı da içine alan deprem felaketi. Ateş, düştüğü yeri yakar. Gerçekten de çok yandık, çok üzüldük. Aynı ülkenin aynı kaderini yaşayan insanlar olarak ve nereli olduğuna, kan bağı olup olmadığına, yakınımız olup olmadığına bakmaksızın, mağdur olan tüm ülke insanına destek olma sorumluluğu tabii ki bizi, insani ve vicdani olarak destek olmaya ve elimizdekileri canlarımızla paylaşmaya itti. Doğal afette yapabileceğimiz en iyi şey manevi desteğimizin yanısıra maddi destek vermekti. Ülkemizde 11 ili kapsayan, yaklaşık 13 milyon insanın yaşadığı bir bölgeyi yerle bir eden deprem, binlerce insanı cansız, evsiz ve çaresiz bıraktı.

Vicdanlı, inançlı, paylaşımcı, onurlu ve dürüst her insanın mutlak katkı vermek zorunda olduğu bugünlerde, Bizlerde Depremin Ilk gününden itibaren, Dernek olarak ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz ve en doğrusu ne olabilir diye, tüm Yönetim istişarelerde bulunduk. Ayrıca Başkonsolosumuz sayın Erdem Tunçer bey ile iletişime geçerek istişare ettik ve bize bu aşamada en doğrusunun nakit yardım olacağını söyleyince, bizim de kararımız zaten o yönde olduğu için, hemen çalışmalara başladık. „İlk etapta 100.653 Euro Almanya’da siz Hemşerilerimizin Yardımlarını en güvenilir şekilde yerine ulaştırdık. Tam bir şeffaflık içinde kuruşu kuruşuna derneğimiz üzerinden yapılan bağışın tamamını doğrudan Afad’a, Frankfurt Ziraat Bankası’ndaki hesabı üzerinden ulaştırdık. Dekontları ve Bağış yapanların isim ve bağış miktarların yazıldığı listenin tamamını bağış yapanlara ve Whatsapp sayfamızda paylaştık . Başka amaçlarla kullanım veya kendi kurum masraflarımızın bir kısmının bağışlanan yardımlardan karşılanması gibi kesinti asla söz konusu olmadı ve olamaz. Ayrıca Yönetim Kurulu üyelerimizin şahsi olarak Türkiye’den, kampanyamızdan önce ve/veya acil ihtiyaç talepleri karşısında direkt yaptıkları hatırı sayılır nakdi ve Ayni yardımlar , buradaki listenin haricindedir. Sizlerin de tanıdığı Sanatçımız Ressam Refik TEKİNALP bey, kendi Resimlerini hibe ederek depremzedelere bağışlayarak büyük bir vefa örneği gösterdi kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

ade3

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ise davete katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek ” Bu mübarek ayda, bu mübarek günde, sizlerin arasında olmaktan mutluluk duydum. Bu vesileyle, Kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, bizlere ve tüm insanlığa huzur, sağlık, afiyet ve hayır getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sebebiyle üzüntülü günler yaşadık. İnşallah el ele vererek bu sıkıntılı günleri geride bırakacağız. Deprem bölgesine yardımlarımız artarak devam etmeli. Avrupa’da yaşayan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve yardımlarımızın sürmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz” dedi.

İftar programında ayrıca Ressam Refik Tekinalp ve, FDP milletvekili Yankı Pürsün konuştu. Bu geceye katılmaktan onur duyduklarını söylediler ve çok teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi