Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samiye GENÇ kurdukları kooperatif ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kadınların istediklerinde ne kadar büyük başarılar ortaya koyabileceklerini ispat ettiklerini söyledi…

S C V H K
Gazeteniz TURAN’a kadın eliyle ürünler üreten ve ürettikleri bu ürünleri Türkiye’nin tüm şehirlerine gönderen Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ilgili bilgiler veren Samiye Genç, kooperatif serüvenine başlamalarıyla ilgili ilk sürece değinerek; ‘’Fikrimizin vücut bulması adına ilçede kapı kapı gezdik, projemizi duyan bütün arkadaşlarımız kabul etti ve ‘neden olmasın’ dediler. Daha sonra yapacaklarımızla ilgili arkadaşlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Daha sonra Ağın İlçe Tarım Müdürümüze gittik, sağ olsun bizlere çok yardımcı oldu.  

TÜYAP 2024 TE ARSLANLI ALÇI RÜZGARI TÜYAP 2024 TE ARSLANLI ALÇI RÜZGARI

‘’ÖNCELİĞİMİZ ASLA MADDİYAT OLMADI’’

Bu ziyaretimizin ardında eğitimler ön plana çıktı kooperatifçilik ile ilgili. Tarım İl Müdürlüğünde Kooperatifler Bürosu var, buradan eğitim talebimiz olumlu karşılandı ve eğitim vereceklerini bizlere söylediler. Daha sonra bizler Tarım İlçe Müdürlüğümüzde eğitimlerimizi aldık. Ben özellikle belirteyim; bunu üzerine basa basa kadınlarımızla önce parayı düşünmeyeceğiz fikrini benimsedik, parayı ve maddiyatı düşünürsek bu işi sürdüremeyeceğimizi söyledik. Şu anda aktif faaliyetlerimizle sahadayız, çalışıyoruz, ailelerin ve ilçenin ekonomisine ciddi katkılar sağlıyoruz. İlçede yetiştirilen ürünlerimiz kadınlarımızın marifetiyle toplanıyor, mesela üzüm yaprağı toplanıyor ve salamura yapılıyor. Sonra Dut oluyor, pekmez yapılıyor, dutlar ayrıca kurutuluyor.’’ Diye konuştu. 
 

Editör: İzzet TUMAY