EV SAHİPLERİNE BEYANNAME UYARISI! EV SAHİPLERİNE BEYANNAME UYARISI!

Akaryakıt fiyatlarındaki oynamalar başta benzin ve motorin olmak üzere son dakika gelişmeleriyle araç sahipleri tarafından yakından takip edilirken, hafta arasında gelen ve pompaya yüksek oranda yansıtılan zamlarla birlikte litre fiyatları yine cep yakmaya başladı…

AKARYAKIT TABELASI
BRENT PETROL ZAM’DA ETKİLİ AMA İNDİRİME PEK YANSIMIYOR?
Akaryakıt fiyatlarının artışında baz alınarak işâret edilen Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, dünya genelinde motorin ve benzin fiyatları üzerinde inişli çıkışlı bir etkiye sebep olsa da ülkemizde genelde Brent Petrol fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarına zam olarak yansıtılırken, Brent Petrol fiyatlarındaki düşüş her nedense pompalara pek de indirim olarak yansıtılmıyor. Nitekim son gelişmelerle birlikte   ülkemizde benzine gelen zammın ardından motorin litre fiyatına da zam yapıldı. Ancak zammın bir gün sonrasında “indirim bekleniyor” haberlerine rağmen akaryakıtta herhangi bir indirim yapılmadı!..

25 OCAK GECE YARISI BENZİNİN LİTRESİ’NE 1 LİRA 25 KURUŞ ZAM!
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikle birlikte benzin ve motorin fiyatlarının da sık sık değiştiği bilgileriyle birlikte 25 Ocak’ta Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatları 1 lira 25 kuruş zamlandı. Zam, pompa fiyatlarına direkt olarak yansıdı. Gelen zammın ardından Elazığ’da Litresi 20 lira 9 kuruştan satılan benzinin litre fiyatı 22 lira 15 kuruşa yükseldi…
26 OCAK GECE YARISI MOTORİN DE ZAMLANDI!
Bir gün önce benzin fiyatlarının 1 lira 25 kuruş gibi yüksek oranda zamlanmasının ardından, bir gün sonra bu kez motorinin litre fiyatına zam yapıldı. 23 lira 68 kuruştan satılan motorinin litre fiyatı 26 Ocak gece yarısından geçerli olmak üzere yapılan 83 kuruşluk zammın ardından Elazığ’da Motorin’in Litre fiyatı 24 lira 51 kuruşa yükseldi.
26 Ocak’ta bu kez gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklendiği haberlerine rağmen akaryakıt fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi