YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Akbulut köyünün ismi Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 26.04.2023 tarihli ve 50925 sayılı Bakan onayı ile ‘ZİVER’ olarak değiştirildi... 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan imzalı resmi yazıda şu ifadelere yer verildi: ‘’Elazığ ili Palu ilçesine bağlı  Akbulut köyü adının "ZİVER" olarak değiştirilmesi  26.04.2023 tarihli ve 50925 sayılı Bakan onayı ile uygun görülmüştür. İlgililere duyurularak duyuru belgesinin Bakanlığımıza gönderilmesini, yeni adın kayıtlara işlenerek kullanılmasını ve yol üzerinde bulunan isim levhalarının değiştirilmesini arz ve rica ederim. Selçuk ASLAN İller İdaresi Genel Müdürü.”

ZİVER FARSÇA’DA ‘GÜZEL’ ANLAMINA GELİYOR…

ZİVER, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün Zazaca adı “Züver” olup bu isim Molla Mustafa tarafından verilmiştir. Köyün yeşillik ve sulak bir bölge olmasından ötürü bu isim verilmiştir. Farsçada güzel anlamına gelmektedir. Elazığ iline karayolu ile 122 km, demiryolu ile 130 km, Palu ilçesine 50 km uzaklıktadır. Etrafı yüksek dağlarla çevrilidir. Yakınından Murat Nehri geçmektedir. Köyün, Sarıng ve Cafrun adında iki yaylası vardır. Köyün içme kaynakları dağ yamacından çıkan sularla sağlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi