Çeşitli indirim ve kampanya başlıkları altında ruhsatsız ve kayıt dışı olarak satış yapmaya çalışan bazı işyerlerinin vatandaşın hem cebini hem sağlığını tehdit ettiğini belirten Başkan Albayrak, "Ucuz ve kampanyalı ürünleri araştırma yapmadan almak doğru değil. Özellikle son dönemde depo görünümlü, tabelası olmayan yerlerde satışlar yapılmaktadır. Vatandaşların evlerinin kapılarına el ilanları bırakılarak zararına satış , kapatma nedeniyle satış gibi ifadeler kullanılarak satış yapmaya çalışılıyor. Hatta bazen, ilk gelen 100 kişiye şu ürün bedava gibi ifadeler kullanılarak vatandaş iyice cezbedilmek isteniyor. Vatandaşlarımız şunu unutmamalıdır ki kimse zararına veya maliyetine ürün kolay kolay satmaz. Eğer bu tür ifadelerin yer aldığı reklamlarla karşılaşırsanız ilk yapmanız gereken iş yerinin kurumsal kimliğine bakmaktır. Eğer o işyerini tabelası ve ruhsatı yoksa oradan uzak durulmalıdır; çünkü satılacak olan ürün kalitesiz, sahte ve sağlığa ciddi zararları olan ürünlerdir." dedi.

Başkan Albayrak "Ucuz ürün alayım derken cebinizde ki paradan olmayın!"

Ekonomik olarak zor günler geçirdiğimizi ve bunu fırsata çevirmek isteyen bazı kişi veya kişilerin olduğuna dikkat çeken Albayrak, "Alışveriş yaparken akılcı davranalım, Kaliteli bir ürün pahalıdır; fakat üretici ve satıcı ürününün arkasındadır. Bu tür ürünler üretiminden son tüketiciye ulaşana kadar hem vergi hem de sağlık açısından bir çok kontrolden geçer. Vermiş olduğunuz para güvence altına alınır ve almış olduğunuz ürün üzerinde kanunen bir çok hakka sahip olursunuz. Ruhsatsız ve kayıtsız yerlerden içeriğinde ne olduğu belli olmayan ürünleri aldığımızda hem sağlığımızı tehlikeye atmış oluruz hem de karşımızda bir muhatap bulamayız. Az para harcadım diyerek aldığınız kalitesiz ürün nedeniyle cebinizdeki diğer paralarıda onarım, sağlık gibi harcamalarda kullanmak zorunda kalırsınız ve fiyatından dolayı almadığınız kaliteli ve denetimli ürünün normal fiyatının kat kat üstünde para harcamış olursunuz." ifadelerini kullandı.

"Belediyemizle birlikte organize bir şekilde çalışarak korsan faaliyetleri önemli ölçüde azalttık"

EKONOMİNİN KURMAYLARI TOPLANDI EKONOMİNİN KURMAYLARI TOPLANDI

Son olarak korsanla mücadeleyle ilgili çalışmalara değinen Başkan Albayrak, "Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ile bir görüşmemiz oldu. Korsan faaliyet yürütüp vatandaşın hem parasını hem de sağlığını gasp eden bu kişilerle mücadelemizde yanımızda olan kıymetli Başkanımıza teşekkür ederiz. Tespitlerimiz ve şikayetlerimize hızlı bir şekilde cevap verilmekte ve belediyemizin ilgili birimleri korsan faaliyette bulunan işyerlerine gerekli yaptırımları hiç geciktirmeden uygulamaktadır. Belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımız sonucu Elazığ'da korsan faaliyette bulunan işyerleri önemli ölçüde azaldı ve bu tür girişimlerde bulunmak üzere olanlar daha satışlara başlamadan müdahale edilmektedir. Bugün yine korsan faaliyette bulunmak üzere olan bir işyeri odamızın girişimleri sonucu Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi." dedi.

Editör: Haber Merkezi