KUYUYA DÜŞEN YAVRU KÖPEĞİN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ KUYUYA DÜŞEN YAVRU KÖPEĞİN İMDADINA İTFAİYE YETİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Temmuz’da yaptığı toplantının ardından haftalık repo faizi yüzde 14,00 olarak kalırken altın fiyatlarında dikkat çeken yükselişler yaşanıyor. Gram altının fiyatı 954 liradan 970-990 TL bandına yükseldi…
Kuyumcu Erhan YUMAKGİL, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri ve gelecekten beklentilerini Gazeteniz TURAN’a yorumladı…

EKONOMİ VE VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİNDEN ETKİLENİYORUZ!”
Kuyumcu Erhan YUMAKGİL, vatandaşların alım gücünün düşmesinden kaynaklı olarak altını takı olarak değil artık yatırım olarak gördüğünü ve yanlış ekonomi politikalarından dolayı Eylül ayında Dolar kuru ve Gram Altın’da yükselişler olacağını söyledi.
Erhan YUMAKGİL; ‘’Merkez Bankası yine faizleri sabit tuttu. Burada önemli olan uygulanan ekonomik politikalar. Altın fiyatları dünya piyasasında Ons birimi ile Dolar çarpanıdır. Türkiye’de devamlı TL cinsinden ekonomimiz Dolar’a göre belirlendiği için altın hiçbir zaman düşmez. Ekonominin içerisindeki arz talep dengesi, politik riskler ciddi derecede kuyumculuk mesleğini etkiliyor. Kuyumcuların etkilendiği bir diğer durum ise vatandaşların alım gücünün düşmesidir. Baktığımız zaman eskiden düğünlerde, derneklerde insanlarda en az bir çeyrek altın takabiliyordu. Bugün ise bir çeyrek altının fiyatı 1650 TL. Bu nedenle insanların hakikaten hediye götürmesi çok zor.”

LAZIM OLURSA ÇOK KÜÇÜK GİR
“DOLAR KURU 1950-2050 ARALIĞINDA, GRAM ALTIN 1200 TL BANDINDA OLUR!”
“Gram Altın’ın değeri şu anda 1000 TL. Enflasyona bakarsak geçen sene çeyrek altın, gram altın fiyatıydı. Altın fiyatlarının Eylül ayından sonra ciddi bir artış bekleyeceğini tahmin ediyorum. Hem Ons fiyatındaki artış hem de Dolar fiyatındaki artışları göreceğiz. Bütün dünyada ekonomik sıkıntılar var. Fakat bizim ülkemizde para basma ve faizlerin yükseltilmesi mevcut. Bunlar Dolar’a bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Eylül ayında göreceksiniz, Dolar kurunun 1950-2050 aralığında, Gram Altın’ın ise 1200 TL bandında olacağını tahmin ediyorum. Çünkü ciddi riskler var. Bugün gidip bir bankadan para aldığınız zaman tertemiz para elinize geliyor. Hükümetimiz de para bastığını saklamıyor, bunu açıkça söylüyor.”
“BENZİN 16-17 TL OLMALI, OLMUYOR ÇÜNKÜ GELEN PARA FAİZE SÜBVANSE EDİLİYOR!”
“Dünya piyasasına bakarsak petrol fiyatlarındaki aşırı yükseklik ekonomileri olumsuz etkiliyordu. Petrol fiyatları 100 Dolar’a düştü, fakat ülkemizde petrol fiyatlarında fazla bir düşüş olmadı. Şu anda yaşanılan Brent Petrol fiyatı düşüşünde 24 TL olan litre benzin fiyatı 16-17 TL olmalıdır. Bunun gerçekleşmemesinin tek bir nedeni var petrol fiyatlarından gelen para faize sübvanse ediliyor. Hükümet önlem aldık dese bile belirli sürenin ardından önlem almadığı görünüyor. Bunu şuradan anlayabilirsiniz, Dolar bir gece bakıyorsunuz %2- %3 prim yapmış. Altın bir gecede 35-40 bin prim yapıyor, böyle ortamları da yaşadık. Altın fiyatları dediğim gibi Eylül ayından sonra bayağı yükselecek, Ons fiyatları da yükselecek.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi