BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ BAŞKAN ADAYI DURAN’A SEBZE HALİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları şehrin gelecek on yıllarına nefes olacak altyapı yenileme projesine ilişkin çalışmaların başlama aşamasına geldiğini belirterek,  “Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalemiz 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ ADINA EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAYI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Başkan Şerifoğulları göreve geldikleri günden itibaren şehrin kronik sorunlarını bir bir çözüme ulaştırmak adına gayretle çalıştıklarını ifade ederek, “Şehrimizin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vuruyoruz. Marka yatırımlarla gelişimine değer kattığımız şehrimizin mevcut altyapısı ömrünü tamamlamıştır. Bu doğrultuda göreve gelir gelmez elimizi taşın altına koyduk ve çalışmalarımızı başlattık.

Şehrimizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenileneceği projenin müşavirlik ihaleleri yapılarak yüklenici firma ile imzalanan sözleşmenin ardından yer teslimi yapıldı.

Altyapı yenileme projemiz üç bölge üzerinden yürütülecek. Akpınar, Çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Esentepe, Harput, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kültür, Mustafapaşa, Salıbaba, Ulukent, Üniversite, Yıldız Bağları, Zafran ve Yeni Mahalle bölgelerini kapsayan Elazığ İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım İşi İhalemiz 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları ve terfi istasyonları yapım işlerini kapsayan ihalenin ardından sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirilecek. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından fiziki çalışmaları başlatacağız. Proje kapsamındaki diğer iki bölgeye ilişkin ihale süreci de en kısa sürede tamamlanacaktır.” diye konuştu.

Nihai olarak Elazığ’ın 40 yıldır ele alınmayan altyapı sorununu çözüme kavuşturmuş olacaklarının altını çizen Başkan Şerifoğulları, şunları kaydetti:

“Biz şehrimizin sorunlarına günübirlik çözüm oluşturma yolunu hiçbir zaman tercih etmedik. Görev süremiz boyunca ilimizin kangrenleşmiş sorunlarını bir bir çözmeye başladık. Şehrin yıllardır ötelenen, ihmal edilen sorunları için kararlılıkla çözüm üretiyoruz. Altyapı problemi de bunlardan bir tanesi ve en önemlisidir. Kısa bir süre içinde bugüne kadar üzeri örtülen bu soruna neşter vurarak, şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmasını hayata geçireceğiz. Elazığ’ın gelecek on yılları açısından en önemli adım olan altyapı yenileme projemizle, 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, içme suyu hatları polietilen ve düktil borularla sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlarımız hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlamış olacağız. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızla da şehrimizde yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunları da çözüme ulaştırmış olacağız.”

 “CESARETİMİZİ ORTAYA KOYARAK ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATIYORUZ”

Altyapı yenileme çalışmasının son derece zorlu, sıkıntılı ve maliyetli bir çalışma olduğunu ve aynı zamanda sabır gerektirdiğinin altını çizen Başkan Şerifoğulları, “Biz cesaretimizi ortaya koyarak gayretle şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme projemizi başlatıyoruz. Bu süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Altyapı çalışması sadece yoldaki ana hattan ibaret değil. Ana hattı yenileyeceğiz, evsel bağlantıları sağlayacağız. Nihai olarak da üstyapı çalışmalarıyla şehrimizi yenilenmiş olacağız. Elbette zorlu ve sıkıntılı bir süreç olacak. Ancak 40 yıl önce döşenen ve ömrünü çoktan tamamlayan altyapı hatlarının yenilenmesi şehrimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yarınlarımıza duyduğumuz sorumluluk gereği bu çalışma olmazsa olmazımızdır. Söz verdik ve şükürler olsun başlıyoruz. Projemizin şehrimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ÇEVREYE YATIRIM

İLERİ BİYOLOJİK ATIK SU ARITIM TESİSİ

Hem altyapı hem de çevre bakımından büyük bir öneme sahip Elazığ Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin yapım ihalesine yönelik çalışmaların da süratle devam ettiğini kaydeden Başkan Şerifoğulları, “Yapım ihalesi aşamasına getirdiğimiz 150.000 m³/gün atık su kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisimiz, Elazığ’ın 2053 yılına kadar atık su arıtım ihtiyacını karşılayacaktır. İleri Biyoloji Arıtma Tesisi devreye girdiğinde temel kirleticilerin arıtımının yanı sıra özellikle yer altı ve yer üstü su kaynaklarında çevresel riskler oluşturan azot, fosfor vb. kirleticilerin de giderimi sağlanacak. Yaklaşık 750.000 nüfusa hizmet verme kapasitesine sahip olacak tesisimiz ile şehrimizin atık su problemini de kökten çözmüş olacağız ve yarınlarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak adına önemli bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. İhtiyaçları doğrultusunda şehrimiz adına yapılması gereken ne varsa yapmaya gayretle devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi adına sağlanan desteklere teşekkür eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizin geleceği adına en önemli yatırım olan altyapı yenileme projemizin hayata geçirilmesi noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere değerli Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İlbank Genel Müdürümüze ve Genel Müdür Yardımcılarımıza desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi