Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın Baskil Harabekayış Köyü’nde yapılan toprak istilasına müsaade etmeyeceklerini belirterek; “Bu hatadan dönülmesi için tüm siyasi seçenekleri işleteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın son günlerin gündemden düşmeyen mera alanları ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP tarafından son 3 yılda Elazığ’ın dört bir yanında köylülerin topraklarının plansız, programsız ve hiç bir rıza aranmadan istila edildiğine şahit olduklarını belirterek; “Bu kimi zaman Mera olabildiği gibi, kimi zaman köyün etrafında bulunan hazine arazileri de olabiliyor. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak son 3 yıl içerisinde Aydıncık, Ekinözü, Ekinbağı, Ancuz, Topağaç, Fahribey’in yanısıra şimdi de Baskil Harabekayış köyünde bir toprak istilasına şahit oluyoruz. Bu köyde maalesef GES Santrali kurulması için köylünün de arazisinin, ağılının içerisinde kaldığı hazine arazisi YEKA(Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanı) alanına çevrildiğini öğrendik. YEKA alanı üstelik köylünün evleri ile mera arazisi arasında set görevi görürken, köylünün burnunun dibinde GES santrali kurulması kabul edilemez.”dedi.

*HATADAN DÖNÜLMESİ İÇİN TÜM SİYASİ SEÇENEKLERİ İŞLETECEĞİZ

"Köylünün tek geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarımın yok olmaması için Harabekayış köyü dahil hiç bir köyde Mera ve Hazine arazisi istilasına müsaade etmeyeceklerini belirten Akın;  “Köylü bunu istemiyor. GES santralleri köyün dışında kurulmalıdır. Köylümüzün tek geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarımın yok olmaması için Harabekayış köyü dahil hiç bir köyde Mera ve Hazine arazisi istilasına müsaade etmeyeceğiz. Bu hatadan dönülmesi için tüm siyasi seçenekleri işleteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

MİLLETVEKİLİ EROL: "ELAZIĞ’DA DEĞİŞİM İÇİN EMANET OY İSTİYORUM” MİLLETVEKİLİ EROL: "ELAZIĞ’DA DEĞİŞİM İÇİN EMANET OY İSTİYORUM”

Editör: Haber Merkezi