01-FOTO-1-22

Gazeteniz TURAN’ın 31 Mayıs 2022 Tarihli nüshasında “6.9 Trilyon Heba Oldu!” Başlıklı Manşet haberiyle kamuoyuna duyurduğu; TC Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2014 Yılı’nda yapımı 2 aşamada tamamlanan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin bugüne kadar amacına uygun olarak arıtma işlevini gerçekleştiremeden, gerek fizikî, gerekse teknik ve elektronik aksamıyla çürümeye terk edilmiş durumda olduğunu ortaya koyması, kamuoyunda büyük yankı bulurken, son olarak CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin çürümeye terk edilmiş durumda olması ve Atıksu Arıtma İşlemi yapılmaksızın Hazar Gölü'ne boşaltım yapılmasını, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’un yazılı cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Soru Önergesi verdi…
03-FOTO-3--22

“BELGE VAR İŞLEM YOK!” MANŞETİMİZ VE HABERİN DEVAMI…
Gazeteniz TURAN’ın 31 Mayıs 2022 Tarihli nüshasında “6.9 Trilyon Heba Oldu!” Başlıklı Manşet haberiyle kamuoyuna duyurduğu gelişmeden sonra 7 Haziran 2022 Tarihli nüshamızda da bu kez Mahalli İdareler Birliği toplantısında TURAN’ın haberinden rahatsızlık duyanların gerçekleri gizleme ve inkâr çabasına karşılık, gerek hâlen tesislerin tamamen atıl vaziyette olduğunu gösteren görüntüler, gerekse haberimizi teyit eden İl Genel Meclisi kararıyla oluşturulan ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği’ne gönderilen Plân ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun içeriğini haber yapan Gazeteniz TURAN, “BELGE VAR İŞLEM YOK!” Başlıklı Manşet Haberi’nde; İl Genel Meclisi Başkanlığı’na sunulan Plân ve Bütçe Komisyonu İnceleme Raporu’nda özellikle belirtilmesine rağmen, İl Genel Meclisince alınan onay kararı da olduğu halde, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik Makamı’nca bugüne dek  herhangi bir soruşturma açılmamış ve işlem yapılmamış olduğunu ortaya koymuş oldu...

YENİ ALDIĞI MOTOSİKLETİYLE KAZA YAPTI, YARALANDI YENİ ALDIĞI MOTOSİKLETİYLE KAZA YAPTI, YARALANDI

GÜRSEL EROL

GÜRSEL EROL’DAN SORU ÖNERGESİ
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin çürümeye terk edilmiş durumda olması ve Atıksu Arıtma işlemi yapılmaksızın Hazar Gölü'ne boşaltım yapılmasını, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’un yazılı cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Soru Önergesi verdi…

05-FOTO-5-11

“SİVRİCE İLÇESİNİN KANALİZASYON ATIKLARI ARITMA YAPILMAKSIZIN HAZAR GÖLÜ'NE AKITILMAKTADIR!”
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, TBMM Başkanlığı’na verdiği 1 Ağustos 2022 Tarih ve 44202 / 6410 Sayılı Yazılı Soru Önergesi’nde şu ifâdelere yer verdi; “Elazığ'ın güneydoğusunda bulunan ve il merkezine 26 kilometre uzaklıkta, Sivrice ilçemizde bulunan Hazar Gölü ilimiz için son derece önemli bir doğal alandır. Çevresinde 25'e yakın kamu kurum ve kuruluşlarına ait kamplar ve eğitim tesisleri, tatil siteleri, ikinci konutlarıyla tatil merkezi görünümünde olan Hazar Gölü, halka açık plâjlarıyla Elazığ'ın tatil ve dinlenme merkezi konumundadır. Hazar Gölü, 1994'te Çevre Bakanlığı tarafından uluslararası öneme sahip B sınıfı sulak alan ilan edilmiştir.
Gölün içerisinde olan Batık Kent birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiş önemli yerlerden biridir. Böylesine önemli bir doğal alanda Sivrice ilçesinin kanalizasyon atıkları arıtma yapılmaksızın Hazar Gölü'ne akıtılmaktadır.”

06-FOTO-6--6

“SİVRİCE ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ, HAZAR GÖLÜ'NE BOŞALTIM YAPILMAKTADIR!”
“Elazığ Valiliği İI Özel İdaresi tarafından 2014 yılında yapımı 2 aşamada tamamlanan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi bugüne kadar amacına uygun olarak arıtma işlevini gerçekleştiremeden fizikî, teknik ve elektronik aksamıyla çürümeye terk edilmiş durumdadır. 2014 yılı'nda yapımı tamamlandiktan sonra terfi istasyonlarından Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi'ne su ve atıksu basılamamış, gerekçe olarak da terfi istasyonlarının çalışıyor olmasına, arıtma tesisinin de yeni olmasına rağmen, tesise atıksu taşıyacak olan bağlantı borularının çürük ve yetersiz olduğu açıklanmıştır. Aradan geçen zaman sonunda Sivrice'de başlatılan altyapı ve kanalizasyon yenileme çalışmalarının sonunda Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi'nin tam kapasite çalışacağı bildirilmiştir.
TC Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı 2 aşamada tamamlanan ve 2015'ten itibaren Hazar Gölü Mahalli İdareler Birliği'ne devredilen Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi çürümeye terk edilmiş durumda olmakla birlikte Atıksu Arıtma İşlemi yapılmaksızın Hazar Gölü'ne boşaltım yapılmaktadır.”

BAKAN MURAT KURUM’UN CEVAPLANDIRMASI İSTEMİYLE 3 SORU YÖNELTTİ
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin çürümeye terk edilmiş durumda olması ve Atıksu Arıtma işlemi yapılmaksızın Hazar Gölü'ne boşaltım yapılışını anlattıktan sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM’un yazılı cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği Soru Önergesi’nde bakana 3 Soru yöneltti.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, önergesinde;
1) Ülkemiz ve bölgemiz için böylesine önemli bir doğal alanın evsel ve endüstriyel atıklar ile kirletilmemesi için Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?
2)  Bakanlığınız Hazar Gölü'ne arıtma olmaksızın boşaltım yapan endüstri kuruluşları ve konutlarla ilgili herhangi cezai işlem yapmış mıdır?
3) Yaz aylarında turizm nedeniyle göl çevresinde katı atık miktarı artmaktadır, Bakanlığınızın ilgili birimleri insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu durumla ilgili Hazar Gölü'nden numune vb alarak inceleme yapmış mıdır?” Soruları’nın cevaplandırılmasını istedi.

07-FOTO-7 KEBAN

BİR ÖNERGE DE KEBAN’DA ÜRETİM MERKEZİNE GİDEN 7 KM UZUNLUĞUNDAKİ LİMAN YOLU İÇİN 
Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel EROL, daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan’ı Fatih DÖNMEZ, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSÖZ’ün cevaplandırmaları amacıyla verdiği 3 ayrı Soru Önergesi’ne bir yenisini ekledi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na soru önergesi verdi…
Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Alabalık Üretimi’nde Türkiye'nin en önemli merkezi olan Keban İlçesinde bulunan balık çiftliklerinin yolu ile ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.
Milletvekili EROL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’nun cevap vermesi istemiyle alabalık üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi Keban ilçesinde bulunan balık çiftliklerinin liman yolu ile ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi verdi. Erol, soru önergesinde, alabalık ihracatı yapılan Keban’da üretim merkezine giden 7 km uzunluğundaki liman yolunun yapılmasının bakanlığın yatırım programında olup olmadığını sordu.

Editör: Haber Merkezi