Elazığ Atatürk Stadyumu’na resmî müsabaka verilip verilmeyeceği sorusu gereken incelemelerin yapılmasından sonra nihayet cevabını buldu...

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yeni çim zeminin kısa adı GSGM olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden gelen görevli uzman tarafından incelenmesinin ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) gelen heyet de stadyumun genel aksamını ve kriterlere uygunluğunu inceledi. Yapılan incelemeler sonucu stadyumun eksiklerinin olduğu ve şu an için müsabaka organizasyonuna müsait olmadığı rapor edildi. İncelemelerin ardından İstanbul’dan gelen heyet stadyumdan ve ilimizden ayrıldı...

HEYET YENİDEN GELECEK…

Yapımına 2019 Yılı’nda başlanan ve geçen hafta içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerince denetlenen Elazığ Atatürk Stadyumu, tespit edilen eksikliklerinden dolayı uygunluk belgesi alamadı. Stadyumda görülen eksiklikleri rapor halinde yetkililere teslim eden TFF Stadyum Kontrolörleri, eksikliklerin tamamlanmasının ardından yeniden Elazığ’a gelecek.

ELAZIĞSPOR SEYİRCİ REKORUNU KIRDI ELAZIĞSPOR SEYİRCİ REKORUNU KIRDI

İŞTE RAPOR EDİLEN BAZI EKSİKLİKLER…

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Heyeti’nin rapor ettiği eksikliklerden bazıları aynen şöyle;

-Sporcu giriş tüneli ile basın açıklama alanı ayrılacak, mixson karma alan ayrı olmalı. Sporcu girişiyle yayın panoları, kutular, kablo boxların yerleri değişecek. Sporcuların araba ile malzeme taşımalarından, Kablo boxlar koridordan kaldırılacak, ikinci kapı kaldırılacak.

-Bilet gişesi taşınacak ayrıca bir adet eklenecek.

-Otopark (Protokolda) arttırılacak.

-Canlı yayın alanı 1 dönüm olarak kapatılacak.

-Basın açıklama alanına platform 30 cm yüksekliğinde sarsılmaz olmalı, karşısına basın için aynı yüksekliğinde platform yapılacak. Basın açıklama platformunda aydınlatma iyi olmalı. Açıklama yapanların arkasındaki logo olmayacak. Düz olacak, sponsor verilecek.

-Kale arkalarına file gerilecek. Ceza sahasına kadar koruma sağlayacak yükseklikte.

-Merdivenler açık parlak fosforlu sarı olacak.

-Kale arkasına kamera platformu 2x2 en az 500 kg taşıyabilecek titremeyecek şekilde. 100 kg’lık malzemeyi taşıyabilecek. Platforma çıkacak merdiven geniş olacak platform 70 cm’lik korkuluk arkadaki baks içeri alınacak ya da kapı yapılacak, civar koltuklar kaldırılacak. Merdiven yapılacak, aynısı karşıya yapılacak.

-Foto Muhabirleri odası, kapıya turnike, basın girişinden foto muhabirleri odasına kadar yönlendirme yapılacak.

-Dış kapıya tabela, 40 kişiye hizmet edecek giriş pen korkuluk olacak, komple çalışma masası ve büfe ikram yeri yapılacak.

Editör: Haber Merkezi