İzzet TUMAY- Elazığ’dan bağımsız Milletvekili adaylığını açıklamasıyla birlikte her kesim tarafından destek alan ve takdir toplayan Prof. Dr. Yasemin Açık, seçim gezileri kapsamında basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Elazığ bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Turan Gazetesi ziyaretinde Turan gazetesi imtiyaz sahibi Murat Turan, gazete editörü İzzet Tumay, köşe yazarı Deniz Turan, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da hazır bulundu.

HOLPENK TOKİ’DE HİZMET YOK AİDAT ÇOK! HOLPENK TOKİ’DE HİZMET YOK AİDAT ÇOK!

TURAN: BU ŞEHRİN ABLASISINIZ

Prof. Dr. Açık'ın ziyaretlerinden dolayı onur duyduğunu belirten Turan gazetesi imtiyaz sahibi Murat Turan, ''Ben öncelikle sayın Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye ziyaretlerinden ötürü onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılatt temenni ediyorum. Sayın Yasemin Açık, Elazığ'ın bir değeridir, kendileri Elazığ'ın ablasıdır. Elazığ'da istihtama yönelik büyük yatımları vardır. Her anlamda, her alanda bu şehre önemli hizmetler yaptınız. Sonuna kadar bu şehir destekliyor. Elazığ sizi seviyor. Bizler hem Turan Gazetesi olarak hem aile olarak sizin yanınızda olacağız. Siz bu şehir için önemli bir değersiniz. Siz bu şehrin ablasısınız. Cenabı Allah çıktığınız yolda size yardım etsin. Bizler de yanınızda olacağız. Allah’ın izniyle siz bu şehre önemli hizmetler yaptınız, büyük katkı sağladınız. İş alanında büyük istihdam sağladınız. Bundan sonraki süreçte de ben bunu sağlayacağınıza inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin'' dedi.

AÇIK: ŞEHRİMİZİ KALKINDIRMAK İÇİN EMEK HARCAYACAĞIZ

Elazığ bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, Turan gazetesinin köklü geçmişe sahip, kentin önemli bir değeri ve gazetesi olduğunu söyledi. 

Açık, şöyle konuştu: ''Şehrimizi kalkındırmak için emek harcayacağız.  Benim hep hayalim olan bir projem var, eğer nasip olursa eğer iletişim ofisi kuracağız Elazığ'da. Sorunu olan insanlar bu iletişim ofisine gelip orada sıkıntılarını dile getirecekler. Herbir sorun için tekrar tekrar Ankara'ya gitmek yerine orada ki yetkili ile görüşecek, yetkiili gerekirse o sorunun çözümü adına benimle iletişim kuracak ve o sorunları çözmek için emek verecez. Merkezin ikinci bir görevi ise STK'lar ile ortak akılla şehrin sorunlarını çözmek adına bir birliktelikler sağlayacak. Üçüncü görevi ise ARGE merkezinde hem şehir için gerekli yeni projeler oluşturacak hemde bundan sonraki süreçte şehrimiz için olası sorunlar tespit edilecek ve daha o sorunlar oluşmadan önlemler alınarak o sorunların oluşması engellenecek. Ben bu yola çıkarken derdim gerçekten Elazığ. Elazığ için dertleniyoruz. Sizlerde öylesiniz. Biliyorsunuz şehrimizin birçok alanda gelişmeye, katkıya ihtiyacı var. Ben bundan önceki süreçte gerek sivil toplum çalışanı gerek akademisyenlikte, gerek iş dünyasında iş insanı olarak yapmış olduğum çalışmaları başka platformlara da taşıyarak şehrime daha çok hizmet etmek, insanımıza daha çok katkı sağlamak faydalı olmak için bu yola çıktık. Allah bizi mahcup etmesin. Zaten milletvekilliği aslında halka hizmetkarlıktır, halkın derdiyle dertlenmektir. Eğer bize nasip olursa inşallah çok güzel projelerimizle şehrimize yeni bir bakış açısıyla, yeni bir vizyonla katkı sağlamaya çalışacağız. Gerek ekonomik gerek sosyal gerek kültürel alanlarda. Milletimizin, vatandaşımızın refah düzeyini yükseltmek, Elazığ’ın sürdürülebilir kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için sizlerle tüm Elazığ’daki sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, medya, yereldeki aktörler, iş dünyasında iş birliği içerisinde inşallah şehrimizi kalkındırmak için emek harcayacağız.''

PROF. DR. AÇIK: BİR EKİP DE ANKARA’DA KURACAĞIZ

Prof. Dr. Yasemin Açık, “Benzer bir örgütlenmeyi de Ankara’da yapacağız. Bizim şehrimizdeki insanların en çok hastalarıyla kendi hastalıkları ya da yakınlarının hastalığı nedeniyle başka şehirlere, Ankara’ya gittiklerinde zorluklar çekiyorlar. Onların havaalanından veya otogardan alınması, hastalıklarla ilgili hastanelerle iletişim kurulması, sorunlarının çözülmesine katkı sağlanması ve sonrasında Elazığ’a geri gelmelerine katkı sağlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi