VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA VEKİL KELEŞ'TEN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Harput’ta açıklamalarda bulunan Bakan Yanık ““İl programlarımız kapsamında standart bir izleğimiz bulunmakta. Yerelde Bakanlığımızın çalışmalarını yerinde görmek bakımından iyi oluyor.  Çalışma arkadaşlarımız ile buluşuyoruz, onlarla Bakanlığımızın çalışmalarını değerlendiriyoruz. Bunun dışında sayın valimiz ile ilin ihtiyaçlarıyla alakalı genel bir değerlendirme yapıyoruz. Bir taraftan AK Parti İl Başkanlığımızı ve Belediyemizi ziyaret ettik. Belediyemizin çalışmalarını yerinde incelemiş ve değerlendirmiş olduk. Bakanlığımız ile belediyemiz arasında iş birliği başlıklarımızı konuştuk. 
Elazığ bizim için önemli. Selçuklu Devleti’nden bu yana Anadolu’ya giren Türklerin ilk yerleşim yerlerinden birisi.  Harput, başlı başına bir miras. İnsan dokusuyla, tarihiyle, kültürüyle Elazığ, Anadolu kültürünün çok önemli merkezlerinden birisi.  
Elazığ, geçmişte terörle mücadelenin en çetin zamanlarında da teröre fırsat vermemiştir. Terörle mücadelede en ön safta koşmuş insanların memleketi. Elazığ, AK Parti hükümetleri boyunca hem hizmetimizin hem burada vatandaşımızın desteğini görmemiz bakımından çok önemsediğimiz, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi, gönlümüzde özel, müstesna yeri olan bir ilimiz. 
Biz kendimizi Elazığ’ın fahri hemşehrileri sayarız. Benim için de özel bir yeri vardır. Elazığlı çok dostlarım var. Bakanlık öncesinde de defaatle gelip gittiğim yer. Hatta bugün çok ilginç bir tesadüf oldu. Ziyaret ettiğimiz şehit evine biz 2018 yılında da yine Elazığ’a bir ziyarete geldiğimde gelmiş ve şehidimizin ailesini ziyaret etmiştik. Bugün tekraren gitmiş olduk.  Bu kadar sevdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz bir il.
Önümüzdeki süreçte de inşallah Bakanlık olarak çalışmalarımızı Elazığlı hemşehrilerimize arttırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki süreçte çok hızlıca Elazığ’mızın uygun ihtiyaç noktalarına Bakanlık olarak 3 adet Aile Destek Merkezi kuracağız. Bunu da sizin vasıtanızla buradan duyurmuş olalım. Yine diğer hizmetlerimizi de inşallah en güzel biçimde Elazığlı hemşehrilerimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. 
Programımız son derece dolu dolu ve çok verimli geçiyor. Hizmetlerimizi yerinde görmeye, değerlendirmeye, valimizle, belediye başkanımızla, yereldeki arkadaşlarımızla beraber izlemeye devam edeceğiz.” Dedi.
Harput kalesini gezen Bakan Yanık Harput’ta bulunan kadın kooperatif sergisine katılarak sergilenen ürünleri inceledi. Bakan Yanık’ın akşam saatlerinde Elâzığ’dan ayrılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi