Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli'deki enerji, içme suyu ve sulama barajlarındaki doluluk oranı kar ve yağmur suları ile yükselişe geçti.
DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR, Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçen yıla göre 19,8 artış yaşandığını belirtirken; ‘’Bünyemizde Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl yer almakta. İllerimizin 2022 yılı meteorolojik verilerine baktığımızda Elazığ'da 2021'e göre yüzde 27,3 artış olurken uzun yıllar verisine göre ise yüzde 6 azalma söz konusu. Malatya'da 2021 yılına göre aynı seviyelerde izlenirken uzun yılların ortalamasına göre ise yüzde 24,7 azalma söz konusu. Tunceli'de 2021'e göre 42,3 gibi bir artış olmuş. Uzun yılların ortalamasına göre yüzde 14,4 yağış artışı olmuş. Bingöl'de 2021'e göre yüzde 40 yağış artışı meydana gelmiş. Uzun yılların ortalaması normal seyretmiş.’’ ifadelerini kullandı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI BULUNAN 27 ŞAHIS YAKALANDI KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI BULUNAN 27 ŞAHIS YAKALANDI

*ELAZIĞ’DA 3 BARAJ % 100 DOLDU!..

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, sorumluluk alanlarındaki Kalecik, Tatar, Kanatlı, Keban Seyrantepe, Sultan Suyu, Boztepe Recai Kutan, Polat, Gayt, Gülbahar, Özlüce, Uzunçayır barajlarının su miktarlarında geçen yılın ekim ayına göre yüzde 19,8'lik artış yaşandı.

Yağışlarla birlikte Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Kalecik ve Kovancılar ilçesindeki Tatar ile Kanatlı, barajları yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Depolama tesislerinde yaklaşık 5 milyar 713 bin metreküp suyun depolanmış vaziyette ve kullanıma hazır olduğunu söyleyen DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR, “Bu verileri dikkate aldığımızda sulama barajlarımız ve diğer barajlarımız son yağışlarla önemli doluluklara ulaştı.’’ Dedi.
Yüksek kesimlerdeki karların erimesi ve Mayıs yağışlarıyla düşük seviyede olan barajlardaki suyun da yükselişe geçeceğine işaret eden DÜNDAR, suyun daha ekonomik ve verimli kullanılabilmesi için de çalışma sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi