ELAZIĞ’DA UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ ELAZIĞ’DA UMRE ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

HABER / İzzet TUMAY  - Elazığ Baro Başkanı  Av. Melih Efe, temel hak ve özgürlüklerin teminatı hukuk devleti ilkesinin yaşama geçirilmesinin, savunma hakkının güvence  altına alınmasına bağlı olduğunu söyledi.

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan ve Avukatlık mesleğinin nedenli önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Efe, Avukatsız bir yargının tek direkli bir sandala benzeterek, daire çizip durmaya mahkum olduğunu söyledi.

Efe, açıklamasının devamında şöyle konuştu:  ‘’Depremde hayatını kaybeden 121 meslektaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, vefat eden arkadaşlara  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Temel hak ve özgürlüklerin teminatı hukuk devleti ilkesinin yaşama geçirilmesi, savunma hakkının güvence  altına alınımasına bağlıdır. Yargının kurucu unsurlarınadan olan bağımsız savunma ise hukukun üstünlüğüne ve adalete inanmış avukatlar tarafından temsil edilmektedir. Deprem, sel,yangın ve diğer felaketler hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti ilkesine, evrensel insan haklarına adil ve bağımsız yargıya gereksinimi en yüksek ölçüde gözler önüne sermiştir. Bunun yanısıra yargının kurucu unsuru hak savunucusu avukatlık mesleğininde ne denli vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu birkez daha göstermiştir. Avukatsız bir yargı tek direkli bir sandal gibidir. Daire çizip durmaya mahkumdur. Evi, bürosu yıkılan ancak meslek onurunu, adaleti ve hukukun üstünlüğünü her şartta ayakta tutmaya çalışan meslektaşlarımızdan aldığımız güç ve dayanılılıkla hangi koşulda olursa olsun haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı direnenlerden olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle haksavunucusu kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü’nü kutlarım.’’

Editör: Haber Merkezi