Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı. 

Toplantıya katılan TOBB heyeti,  ilk gün Anıtkabir ziyareti gerçekleştirerek Atatürk’ün işaret ettiği ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarma amacıyla daha çok çalışıp daha çok üretecekleri vurgusu yaptılar. 

Toplantıya katılan Elazığ Ticaret Odası Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet, Anıtkabir ziyaretinin ardından  gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle iş dünyasının sorunlarını yetkililere ileterek  istişarelerde bulundu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mali Genel kurulunun oldukça verimli geçtiğini ve bu toplantıyla birlikte ekonomide yeni hedefler konuşulduğunu ifade eden Başkan Alan şunları söyledi. 

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 80. Mali Genel Kurulunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı yardımcımız, bakanlarımız ve 81 ilden gelen oda ve borsa başkanlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla ihracat hedeflerimizi güncelleyip çıtayı daha yukarılara taşıma noktasındaki kararlılığımızı Türkiye Odalar ve Borsalar ailesi olarak bir kez daha ortaya koyduk. Toplantıya katılan bakanlarımızın, ekonominin gelişmesi için yatırımcı ve sanayicilerin yanında olmaya devam edeceklerine yönelik açıklamaları da bu yöndeki şevkimizi artırdı. Ülkemizin ekonomi yönetiminin son dönemdeki adımları ve açıklamalarını ümit verici olarak görüyoruz.  İnşallah bu zorlu süreci de başarıyla geride bırakacağız. Daha güçlü ve daha rekabetçi bir ekonomik yapının tesisi için çalışmalarımız yoğunlaştıracağız” 

“SEKTÖRLER, KALİFİYE ELEMAN SORUNU YAŞIYOR” “SEKTÖRLER, KALİFİYE ELEMAN SORUNU YAŞIYOR”

“İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI YETKİLİLERE İLETTİK” 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin mali genel kurulu vesilesiyle başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve birçok bakanla yüz yüze görüşüp iş dünyasının sorunlarını aktardığını ifade eden Başkan Alan, “Genel kurulumuza katılan yetkililerimize ilimiz sanayicisi ve yatıcılarının yaşadıkları sorunları birebir iletme fırsatı bulduk. Kendileri sorunlarımıza duyarlılık göstererek çözümü noktasında adımlar atacaklarını ifade ettiler. Türkiye’nin 81 ilinden gelen Oda ve Borsa başkanlarımız ile de bir çok konuda istişarelerde bulunduğumuz Mali Genel kurulumuzdan çıkan sonuçların ülkemiz ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantımıza Elazığ Ticaret Odası adına üst kurul delegesi olarak iştirak eden Nihat Akın Keskin, Yılmaz Yeşilkaya, Aydın Altunbay, Mehmet Saylan, Aydın Akpınar, Burak Yol, Cihan Erez, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kutlu ve Genel Sekreter Mehmet Karabulut’a teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Editör: İzzet TUMAY