Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Elazığ Baro Başkanı Av. Melih EFE, başlayan adli yılda çözüm odaklı adımların atılacağını umut ettiklerini söyledi.  

Başkan EFE, yeni adli yılın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, meslektaşlarının sorunlarına dikkat çekti. Başkan EFE, sorunların çözümü için kararlı adımların atılmasını beklediklerini belirterek, “Aksi takdirde yargının üç ayağından biri olan kutsal savunma makamının gün gittikçe etkisiz hale geleceği ve bu durumun da adaletin tesisine engel olacağı mutlaktır” dedi.  

DOLMUŞ ŞOFÖRÜNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ DOLMUŞ ŞOFÖRÜNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Baro Başkanı Melih Efe, staj eğitiminin içerisini boşaltan sistemden de vazgeçilmesi gerekildiğini söyledi. Başkan Efe, “Hukuk Fakültelerinde girişte uygulanan yüksek öğretim başarı sıralamasının ivedilikle 100 bin’e ardından kademeli olarak 75 ve 50 bin’e yükseltilmelidir. Hukuk Fakültelerine akreditasyon uygulaması getirilmeli, akredite olmayan fakültelere önce süre verilmesi ve şartları sağlayamayan fakültelerin kapatılması gerekilmelidir. Staj eğitiminin içeriğini boşaltan yasal düzenlemelerden vazgeçilmelidir” dedi.  

Editör: Haber Merkezi