İzzet TUMAY- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’da yapımı hızla devam eden okul inşaatını incelemek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İMAMOĞLU bugün sabah erken saatlerde havayolu ile Elazığ’a geldi. 

Başkan İMAMOĞLU'nu havalimanında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, CHP Tunceli Milletvekili Polat ŞAROĞLU, CHP Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran ve çok sayıda partili karşıladı.

f2d41b50-fed6-40de-872c-e830dc797daf

Partililerle birlikte Elazığ'da bulunan bir otelde kahvaltıda buluşan Başkan İMAMOĞLU daha sonra yapımı devam eden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu'na geçerek inşaat alanında incelemelerde bulundu, yapım firması yetkililerinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İMAMOĞLU, incelemelerinin ardında yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: ''Bugün Elâzığ'dayız. Çok kıymetli Milletvekilimiz Gürsel Erol ile beraber. Geçen yıl eylül ayında başlanan ve yakında 1 yılı tamamlanacak olan meslek lisesinin inşaatını gezmeyi planladık. Gazi Meslek Lisesi Elazığ için çok kıymetli bir okuldu.

cb38f9f5-1fcb-4263-850f-b5c5c07be710

Hatırlarsanız Elazığ depreminde yine buraya ziyaretimiz olmuştu. Sayın Vekilimiz sağ olsun büyük bir çalışmayla Elazığ’ı nasıl ayağa kaldırabiliriz ve memleketin her kurumu nasıl iş birliği yapabilir konusunda çaba gösteriyordu. O dönemde bize bu hayırlı teklifi getirdiğinde İstanbul halkı adına Elazığ’a böyle güzel bir liseyi kazandırmayı planladık.  

‘’BU OKULUN BİR BAŞKA ÖRNEĞİ YOK’’ 

Şu anda iş gücü piyasasında en çok ihtiyaç duyulan meslekler bu okullarda yetişiyor. Bu bağlamda okulun teklifini bize getirdi ve biz kabul ettik. Ardından bu okulla ilgili bir proje süreci başlattık. Yani şu anda bu okulun bir başka örneği yok. Bu bir tip proje değil genelde okullarda tip proje uygulaması yapılır ama bu okul tam da buraya özenle çalışılmış kıymetli bir mimarımızın çalışması.

VEKİL AÇIKKAPI: GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK VEKİL AÇIKKAPI: GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK

8c5a4185-fdf3-458b-8279-6130bf853503

Bu çalışma bittikten sonra tabi bunun uzunca Millî Eğitim Bakanlığında onay süreci oldu. İncelenmesi gerekiyordu uzunca bir zaman aldı ama onaylandı. Ardından burasıyla ilgili yapım sürecine dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinden oy birliği ile buranın yapımı ile ilgili karar aldık. İhalesi yapıldı ve 2022 eylül itibariyle buraya başladık.  

''İSTANBUL HALKININ ELAZIĞ’A ÇOK GÜZEL BİR HEDİYESİ OLACAK''

Tabi malumunuz 2022’den bu yana özellikle deprem döneminde bu bölgelerde inşaatların tamamen durdurulması uzun bir zaman aldı. Bütün sıkıntılara rağmen inşaatı yüzde 50 seviyesine getirdiler. Bir ara dönem içerisinde bu okulun belli bir kısmını hizmete açabilir miyiz çabası var arkadaşlarımın bu yıl eğitim döneminde ama olmasa da önümüzde ki yaz iç tefrişatıyla birlikte hazırlanarak inşallah Elazığımıza pırıl pırıl Gazi Endüstri Meslek Lisesi yapılmış bir şekilde hizmete alınacak. İstanbul halkının Elazığ’ın yaşadığı depremden sonra Elazığ’a çok güzel bir hediyesi olacak.  

''OKULUN YAPIMINA VESİLE OLAN VEKİLİMİZ GÜRSEL EROL’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ'' 

Bu arada böylesine kıymetli bir vesileyi bize oluşturduğu için kıymetli vekilimiz Gürsel EROL’a teşekkür ederiz. Bu güzel okulumuz mimarisiyle Elazığ’a bir değer katacağını hatta Türkiye’de konuşulan bir kampüs kavramıyla ki burada 40’a yakın dersliği, 30’un üstünde atölyesi, kapalı spor salonundan konferans salonuna aslında bir nevi Elazığ için sadece bir okul değil bir eğitim kampüsü gibi çok kıymetli hizmetler verebilecek stratejiye sahip. Bu bağlamda özenli bir projeyi kazandırmanın keyfini yaşıyorum. Hem Elazığ’a hem eğitim camiamıza hem de ülkemize hayırlı olsun.  

Editör: Haber Merkezi