İzzet TUMAY- Elazığ’ın Arıcak İlçesi Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz YEGÜL, maddi imkânsızlıklara rağmen depremlerde ağır hasar gören evlerin yıkımını gerçekleştirdiklerini, köylülerin barınak sorununun çözümü adına konteyner dağıttıklarını, ağır bir maddi külfet altına girdiklerini ve ciddi anlamda maddi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.  

Gazeteniz TURAN’a beldede yapılan çalışmalar ve yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili bilgiler veren Başkan YEGÜL, ‘’Belediye olarak beldemizde 100’e yakın ağır hasarlı evi yıkıyoruz. Bunun yanında dışarıda kalan ailelere konteyner dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca bu konteynerlerin suyunu, kanalizasyonunu bağlıyoruz. Yani ne gerekiyorsa ciddi sıkıntılar çekerek insanlarımızın mağdur olmaması için çaba gösteriyoruz.’’ Dedi.  

ÖZEL ARICAK ÜÇOCAK SIKINTILAR

TURAN YAZDI, AÇIKKAPI GECİKEN SÖZÜNÜ TUTTU! TURAN YAZDI, AÇIKKAPI GECİKEN SÖZÜNÜ TUTTU!

‘’BÜYÜK BİR MADDİ KÜLFETİN ALTINA GİRDİK’’  

Belde belediyesi olarak sınırlı kaynaklarının olduğunu, yaptıkları bu çalışmaların kendilerini ciddi manada maddi bir külfetin altına soktuğunu belirten Başkan YEGÜL şöyle devam etti; ‘’Bu çalışmalar bizi bayağı büyük bir maddi külfetin içerisine soktu. Ancak biz vatandaşımız için varız ve vatandaşlarımız kış gelmeden, kar ve yağmura teslim olmadan, başlarını sokacak bir yerlerinin olması için ciddi bir yoğun çalışmanın içerisine girdik. Tüm mücadelemiz insanlarımızın mağdur olmaması içindir. Evi yıkılanlar içinde barınacağı yeri olmayanların kalacak yer sıkıntısını çözmek adına konteyner verdik. Evi ağı hasar aldığı için kiraya gidenler hariç tabi. Gidebileceği yer olmadığı için evsiz kalanlar için sağ olsunlar Vali ve Kaymakam beye bu durumu izah ettik, kendileri duyarsız kalmadılar. Öte yandan yıkım çalışmalarının tamamlandığı yerlerde bizim belediye olarak parke, altyapı ve çevre düzlenmelerimiz bitmişti. Buralara iş makineleri girip yıkım yapınca her yer yerle bir oldu. Belediye olarak bu çalışmalar bizi ciddi manada maddi bir külfete soktu ve ne yapacağımızı bilemez bir durumdayız. İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu süreci tamamlarız.’’ Dedi.    ARICAK ÜÇOCAK

‘’ÜÇOCAK’TA AÇIKTA KALAN VATANDAŞ OLMAYACAK!’’ 

Arıcak İlçesi Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz YEGÜL, maddi kaynak bulabilmek için Ankara’ya gideceğini de açıklamalarına ekleyerek sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Bize bir destek versinler, yükümüzü hafifletsinler. Şimdi burada insanlar kendilerine verilen konteynerlerin bir arada olmasını istemiyor, hepsi ayrı yerlere kurdular. Hal böyle olunca hepsine ayrı ayrı hizmet gitmesi, yol yapılması gerekiyor. Maddi imkansızlıklara rağmen Üçocak’ta belediyenin yaptığı çalışmalar sayesinde yaklaşan kış aylarında açıkta kalan vatandaş kalmayacak. Bu çalışmalardan sonra belediye olarak yapacağımız çalışmalar için ciddi bir maddi desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Maddi imkansızlıklara rağmen insanlarımızın mağdur olmaması için ciddi çalışmalar yaptık ve bundan sonra yapacaklarımız içinde maddi destek bekliyoruz.’’ Diye konuştu.   

Editör: Haber Merkezi