MİLLETVEKİLİ EROL: “BU DURUM ELAZIĞ’A YAPILAN BİR HAKSIZLIKTIR” MİLLETVEKİLİ EROL: “BU DURUM ELAZIĞ’A YAPILAN BİR HAKSIZLIKTIR”

Baskil İlçesi’nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm şokuyla karşı karşıya kalmış durumda.
Baskil’de 30 dükkâna “boşaltın” tebligatı gelirken, yaklaşık 150 mülk sahibi kış ortasında mağdur oldu…


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baskil İlçe Başkanı Naim ODABAŞI konuya ilişkin olarak Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu.
02-FOTO-2-  NAİM ODABAŞI BASKİL

ODABAŞI; ‘’BASKİL İLÇESİ KADERİNE TERK EDİLMİŞ!..’’
Cumhuriyet Halk Partisi Baskil İlçe Başkanı Naim ODABAŞI, Baskil İlçesi’nin sahipsiz olduğunu ve kaderine terk edildiğini dile getirirken; ‘’Bu Kentsel dönüşüm olayı ilkbahar aylarında olsaydı sorun olmayacaktı. Fakat kış aylarında, ekonominin en zor zamanlarında başlaması, vatandaşlar için çok zor olacaktır. Herhangi bir plân program belli değil. Burayı kim yapacak, kaç ayda yapacak? Hiçbirimizin bilgisi yok. Çevre ve Şehir İl Müdürlüğü’nü aradık fakat kimsenin haberi yok. Kaderine terk edilen ilçemizin esnafı, bu kışın ortasında dükkânlarını boşaltıp, konteynerlere taşınmaları isteniyor.” Diye konuştu…


03-FOTO-3-  NAİM ODABAŞI BASKİL

“BİZİM İLÇEMİZDE İŞLER HEP BAZILARININ İSTEĞİNE GÖRE OLUYOR!”
CHP İlçe Başkanı ODABAŞI, Gazeteniz TURAN’a Baskil’de yaşananlar hakkında yaptığı özel açıklamayı şu ifâdelerle tamamladı; “Plânsız, programsız yapılacak Kentsel dönüşümlerin, ilkbaharda başlayıp, sonbaharda bitirilmesi gerekir fakat bizim ilçemizde işler hep bazılarının isteğine göre oluyor. Ayrıca kamulaştırma yapılıp, isteyene para, para istemeyen vatandaşlarımıza işyeri verilmeli, bir fikir alınmalı, ön görüşme yapılmadır. Fakat burada böyle bir şey olmadı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yetkililerin duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi