İzzet TUMAY- Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket TORAMAN, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yola çıkacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu… 

0-56

Kurban Bayramı'nı başka illerde yaşayan yakınlarıyla geçirmek ya da tatil olarak değerlendirmek isteyenler, 9 gün tatil süreli bayram öncesi yola çıkmaya hazırlanıyor. Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket TORAMAN, bayram tatili nedeniyle uzun yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.  ‘’İslam aleminin iki dini bayramından birisi olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Özellikle uzun yol gidecek değerli sürücülerimiz lütfen hız sınırını aşmasınlar, trafik kurallarına harfiyen uysunlar. Bayram zehir olmasın, yollar kan gölüne dönmesin’ diyen Başkan TORAMAN, sürücülerin bayram tatili nedeniyle yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırmalarını ve aşırı hızdan kesinlikle kaçınmalarını istedi. 

‘’ARAÇLARA BAKIM VE TRAFİK KURALLARINA UYMAK ŞART!’’  

Başkan TORAMAN, “Malum olduğu üzere Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı. Süre uzun olunca bazı vatandaşlarımız bayram ziyaretleri için başka illere gidecekler. Maalesef her yıl bayramlarda meydana gelen kazalar yüzünden onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Bayramın zehir olmaması ve yolların kan gölüne dönmemesi için bayram tatiline gitmeyi düşünen vatandaşlarımız araçlarının bakımını mutlaka yaptırsınlar ve öyle yola çıksınlar. Bu bakımların yaptırılması canları ve malları için önemlidir. Yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin trafik kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz. Sürücüler, trafik kurallarını harfiyen yerine getirdikleri takdirde hiçbir sorun yaşamayacaklardır. Ülkemizde yaşanan kazaların yüzde 90’ı hız ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Dönüş yolunda kurallara harfiyen uyun. Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmayın ve sık sık mola verin. En önemlisi uyarıları mutlaka dikkate alınız. Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95'i sürücü kusurundan kaynaklanmaktadır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzde yüz artış gösteriyor.’’ Diye konuştu. 

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

Editör: Haber Merkezi