FÜ, NAFSA 2023'E KATILDI  FÜ, NAFSA 2023'E KATILDI 

01-FOTO-1-  KURAKLIK HARİTASI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin 2022 Aralık ayı meteoroloji raporunu açıkladı.

Açıklanan verilere göre, İlimizde 2021 Yılı’nın Aralık ayında karla mücadele verilirken, 2022 Yılı aynı döneminde ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da yağmur ve kar yağışının neredeyse hiç olmadığı bölgeye kuraklık hâkim oldu.

Veriler Elazığ’da olduğu gibi çevre iller Malatya, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır civarlarında da şiddetli kuraklık yaşandığını gösteriyor..
 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ELAZIĞ’DA YİNE YAĞIŞ YOK!
Önümüzdeki 5 güne bakıldığı zaman bölgemiz genelinde havanın az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Elazığ’da 27 Ocak Cumartesi gününe kadar Çevre iller Adıyaman, Bingöl, Malatya ve Tunceli genelinde herhangi bir yağış beklenmiyor…
 

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN ÖNLEMİ YİNE KUYU VE TASARRUF!
Geçen yıllarda kent genelinde su kesintilerinin artış gösterdiği dönemlerde de Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda kuraklık tehlikesine karşılık su kuyuları açılmaya başlandığı ve vatandaşların su kullanımında daha duyarlı olmalarının istendiğine yönelik duyurular yapılmış, haber dağıtımları gerçekleştirilmişti.
Yine bu yıl da Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'müz tarafından yaşanan kuraklığın etkilerinin minimum düzeye çekilmesi adına ek önlem olarak yer altı kaynaklarına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Şehrin içme suyu ihtiyacına yönelik mevcut su kuyularına ek olarak 15 yeni su kuyusu sondaj çalışmaları ivedilikle devam etmektedir. Çalışmalar kapsamında 15 yeni su kuyusundan 2 tanesi devreye alınarak şehir şebekesine su verilmeye başlanılmış, 13 su kuyusunda ise sondaj çalışmaları devam etmektedir. Yürütülen çalışmalar ivedilikle tamamlanacaktır” denildi.
VATANDAŞA TASARRUF ÇAĞRISI!..
Suyun, yaşamsal bir unsur olduğu ifade edilen söz konusu açıklamada vatandaşlara da "Su Tasarrufu" çağrısında bulunularak, şu ifâdelere yer verildi; “Ülke genelinde beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklığın şehrimizde de olumsuz etkilerini yaşamak zorunda kalıyoruz. Elazığ Belediyesi olarak zaman zaman yaşanan su kesintilerinin giderilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına gerekli çalışmalar ivedilikle sürdürülmektedir. Ancak suyumuzun kaynağının yağışlar olduğunu unutmadan, vatandaşlarımızdan su tasarrufu noktasında her zamankinden daha fazla hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi