Enflasyon ve dövizdeki yükseliş birçok sektörde olduğu gibi gıda ürünlerine de zam olarak yansımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde kırmızı ete yapılan yüzde 48’lik zamla vatandaş için et tüketmek lüks hale gelirken, bir kötü haber de beyaz et sektöründen geldi. Son bir yılda yüzde 100 artış gösteren tavuğun kilogram fiyatı 40 Lirayı buldu.  Tavuk fiyatlarındaki artış hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bıraktı...

ERGEN; “KEDİLERE, KÖPEKLERE VERDİĞİMİZ TAVUK CİĞERİ 35 TL OLMUŞ!’’

Elazığ’da tavuk ve tavuk ürünleri satışı yapan Hakan ERGEN, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle tavuk fiyatlarında da artış yaşandığını belirtti.

Geçen yıl 20 TL olan tavuğun kilogram fiyatının bu sene 40 TL’ye yükseldiğini belirten ERGEN; ‘’Önceden en ucuz sattığımız şey, tavuk ürünleriydi. Eskiden daha dar gelirli ailelerin tercih ettiği tavuk ürünü, şimdi et fiyatları ile yarışıyor. Şu an vatandaşlar tavuk yerine eti tercih ediyor. Fiyat yüksekliklerinden dolayı hem vatandaşlar, hem de biz kasaplar ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eskiden tavuk ciğerlerini çöpe atardık, kedilere, köpeklere verirdik, şimdi tavuk ciğeri 35 TL olmuş. Bunun üstüne söyleyecek hiçbir şey yok. Tüm Tavuğun geçen sene kilosu 16 TL ile 20 TL arasında değişiyordu. Şimdi ise 35-40 TL arasında satılıyor. Dar gelirli aileler artık tavuk bile alırken düşünerek alıyor. Fiyatların yükselmesinin nedenini yem fiyatlarına bağlıyorum. Yem fiyatları arttığı için tavuk, yumurta, gibi ürünlerin fiyatları zamlanıyor.’’Dedi.

DEMİR; “GEÇEN RAMAZAN’A GÖRE TAVUK ÜRÜNLERİ SATIŞLARIMIZ ÇOK DÜŞTÜ!”

Elazığlı Kasap Mehmet DEMİR ise zamlar nedeniyle tavuk ürünlerinde satışların çok düştüğünü belirterek, ‘’Geçen sene Ramazan ayına göre tavuk ürünlerinde satışlarımız çok düştü. Kilosu 40 TL olan tavuğu alacağına insanlar kıyma alıyor. Hem tavuk az gidiyor hem fiyatı zamlanıyor. Normalde satılmayan ürünün fiyatı düşer, ama tavuklarda tam tersi, satılmadığı halde fiyatlarları yükseliyor.

Tavuk göğüs şu anda 91 TL, geçen sene ise 32 TL’ idi yaklaşık olarak tavuk ürünleri %200 zamlandı. Talep az olmasına rağmen, fiyatlar sürekli yükseliyor.’’ Şeklinde konuştu. 

ELAZIĞ’DA 3 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ZANLI YAKALANDI ELAZIĞ’DA 3 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ZANLI YAKALANDI

Editör: Haber Merkezi