MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Doğalgaza yapılan yüzde 35'lik zam vatandaşın belini bükerken, 1 Nisan'da yürürlüğü giren zamlı tarifenin Mart ayı faturalarına yansıtılması da ayrıca büyük tepki topladı...

ZAMLI FATURA KARŞISINDA ŞOK OLAN VATANDAŞLAR!
BOTAŞ, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 35, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 44,30 ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 50 zam yaptı.
Ancak, zamlı tarifenin Nisan ayından itibaren faturalara yansıtılması beklenirken, zam Mart ayı faturalarına yansıtıldı. Zamlı fatura karşısında şok olan vatandaşlar, bu durumun adaletli olmadığını belirterek tepki gösterdi...

BİÇER; “HER AYIN 25-30’U ARASINDA OKUNAN SAYAÇLAR, 1’İNDE OKUNDU?”
Gazetemiz Yazarı Finans Uzmanı Erdal BİÇER, bu hafta kaleme aldığı köşe yazısında Nisan Ayı’nda gelen Doğalgaz Faturaları’nın bir önceki aya ait olduğunu belirtirken, geçmiş faturaların zamlı tahsil edildiğini ve bunun, sistemin adaletli işlemeyişinden kaynaklandığını dile getirdi.

BİÇER; “Doğalgaz fiyatlarına yapılan zammın; 1 Nisan’da yürürlüğe girmesi ve daha önce her ayın 25 ila 30’u arasında okunan sayaçların, bu ayın 1’inden sonra okunması, tüketicinin bir ay önce kullanmış olduğu gazın faturasını %35 zam ile ödemesine sebep oldu. Bu hiçte adaletli bir sistem olmadığını gösteriyor…” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi