Dün 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından şube çalışanlarına gönderildiği ‘iddia’ edilen bir mesaj sosyal medyada yayımlanınca kamuoyunda büyük tepki topladı.  

ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI! ELAZIĞ’DA 1 ŞÜPHELİ VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ SATTI!

Asgari ücretin 2024 yılı için 17 bin 2 liraya yükseltilmesi sonrasında, zincir marketlerden biri olan BİM, raflarda ki ürünlere zam uygulayarak fiyatları artırdı 'iddiası' tepki topladı. Yurttaşların ‘fırsatçılık' olarak nitelendirdiği fiyat değişikliklerini sosyal medyada eleştirirken, BİM'in mağaza sorumlularına gönderdiği 'iddia' edilen SMS mesajı ortaya çıktı. BİM'in mağaza sorumlularına yönelik gönderildiği 'iddia' edilen mesajda, asgari ücret artışına paralel olarak ürün fiyatlarını güncellemeleri ve etiket değişimlerini hızla gerçekleştirmeleri istendi. Mesajda, "Bütün Şube Müdürlerine; Bu gece belirtilen fiyat değişikliklerinin yapılması, etiket değişimleri için mesaiye kalma dahil bütün tedbirlerin alınmasını rica ederim" ifadelerine yer verildi.  

BİM, gerekirse mağaza personelinin mesaiye kalmasını ve fiyat etiketlerini acilen değiştirmelerini talep etti. Sosyal medyada paylaşılan bu mesaj, tüketiciler arasında tepkilere neden oldu. 

Editör: İzzet TUMAY