Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet ÇAĞLAR, 2023 yılında Elazığ Mutfak Günleri adı altında büyük bir organizasyon planladıklarını açıkladı…

TURİSTİK 'TREN'İN 4 SAATLİK ELAZIĞ MOLASI! TURİSTİK 'TREN'İN 4 SAATLİK ELAZIĞ MOLASI!

7-11 Aralık tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri Etkinlikleri binlerce vatandaşı ağırladı. Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet ÇAĞLAR düzenlenen etkinlik ile ilgili Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu. ÇAĞLAR; “Elazığ’da bir grup çarşı esnafımız kurduğu dernek ile, yanıma gelerek tanıtım günleri için destek istediler. Ben konuyu Elazığ Milletvekilimiz Gürsel EROL’a ilettim. Sağ olsun vekilimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ayarladı. Milletvekilimiz Metin BULUT ise sağ olsun bu etkinlik için gerekli izinleri aldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI ise musiki ekibini ayarlayarak destek oldu ve bu etkinliği gerçekleştirdik. 4 gün süren etkinlik binlerce kişiye hizmet verdi. Elazığ, Ankara ve çevre illerden katılımlar oldu. Esnafımız büyük satışlar gerçekleştirdi. Elazığ musikisini Ankara’da yaşayan vatandaşlara dinlettirdik. Dolu dolu bir program gerçekleşti ve herkes memnun kaldı.” ifadelerini kullandı.

‘’ESNAFIMIZ KENDİ BAŞINA ORGANİZASYON YAPACAK SEVİYEYE GELDİ’’  

2011’li yıllarda STK’lar ve dernekler Elazığ’dan esnafları bu tür etkinliklere davet ettiğini hatırlatan ÇAĞLAR; “Şimdi ilk defa bu etkinlik bizim dışımıza çıktı. Artık Elazığlı esnaflar bir çatı altında birleştiği için etkinliklerini kendileri tasarlıyor ve bizde gereken desteği verdik. Eskiden esnafı biz örgütlerdik fakat şimdi esnaf örgütlü bile şekilde bu etkinliklere gelecek. Bu bizler için çok güzel oldu. Esnafımız gözünü açtı diyebilirim. Ayrıca bu etkinlikte sadece Elazığ esnafı yer aldı. Yabancı kimse yoktu. Tüm kazancı Elazığlı esnafımız kazandı. Programa ilgi çok büyüktü. Ben çok memnun kaldım. Bence Elazığ ürünlerinin hem tanıtımını hem de Elazığ’ın musikisini tanıtmamız açısından çok güzel oldu. Bir Kadın Kooperatifi dikkâtimi çekti. Elazığlı kadınlarımızda bu etkinlikte yer alması bizleri mutlu etti” diye konuştu.

2023 yılında Elazığ Mutfak günlerini yapmayı planladıklarını dile getiren ÇAĞLAR “Önümüzdeki yıl daha büyük ve kapsamlı bir organizasyon için çalışmalara başladık. Mutfağımız Harput Senfonimiz kadar tanınmış olacak. Hedefimiz   Elazığ Mutfak Günleri ile  Elazığ mutfağını ve yemeklerini tüm Dünya’ya tanıtmak” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi