İzzet TUMAY - Dini duyguları istismar ediyorlar, cami önlerini mesken tutuyorlar. Elazığ’da çocuk dilenci istilası yaşanırken, yurttaşlar bu soruna kalıcı çözüm bulunmasını istiyor...
Elazığ’ın kanayan yaralarından biri olan ve uzun zamandır gündemde olmasına rağmen bir türlü kalıcı çözüm bulunamayan dilenciler, yarattıkları sıkıntılar nedeniyle sorun olmaya devam ederken, özellikle çocuk dilencilerin sayısı her geçen gün artıyor.
Özellikle cami önlerini, kalabalık bölgeleri istila eden çocuk dilenciler toplumda ciddi bir rahatsızlık ve huzursuzluğa neden oluyorlar. Dilenci sorununa geçici çözüm yerine kalıcı ve etkili bir çözüm bulunmasını isteyen yurttaşlar, ‘’Dilencilerin çoğu yabancı uyruklu. Artık cami önlerinde, sokaklarda her yerde karşımıza çıkıyorlar, gerçekten huzursuzuz’’ dediler.

KARATAŞ; “MEMURA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN” KARATAŞ; “MEMURA VERİLEN SÖZLER TUTULSUN”

-28
Erken saatlerde Elazığ’ın cadde ve sokaklarında boy gösteren ve özellikle çoğunluğunu çocukların oluşturduğu dilencilerle ilgili şimdiye kadar ‘kalıcı’ bir önlem bulunamaması tepkilere neden olurken, dilenciler yüzünden yurttaşlar ne yapacağını şaşırır hale geldi.
Elazığ’da son aylarda sayılarında ciddi oranda artış gözlenen dilencilerle ilgili kalıcı bir çözüm bulunması isteyen yurttaşlar, dilencilerin yasal olmayan bir şekilde duygu istismarı yapmalarının doğru bir davranış olmadığını, Elazığ’da her geçen gün sayıları artan dilencilerin insanları canından bezdirdiğini belirterek, “Elazığ’da adım başı bir veya birçok dilenci ile karşılaşmak olağan bir durum haline geldi. Bu sorun el birliği içerisinde kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmalı diye düşünüyoruz” dediler.
Elazığ’da sokaklarda dilenenlerin birçoğunun dilenciliği adeta bir meslek haline getirdiğini belirten esnaflar ise, iş yerlerini açar açmaz müşteriden önce dilencilerin kapılarına geldiğini, bu dilencilerin çoğunluğunun ise Suriyelilerden oluştuğunu belirterek, “Bu sorun bir türlü çözülemiyor ve kimse bu dilencileri durduramıyor. Mevcut dilencilere Suriyeliler de eklenince artık iş içinden çıkılamaz bir hale geldi. Suriyeliler dilenciliği de ailece yapıyorlar. Sabahları belli bir noktada toplanıp oradan dilenmek amacıyla ailelin tüm fertleri kentin farklı noktalarına dağılarak dileniyorlar. Dilenciler gerçekten bu işi kendilerine meslek edinmişler. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin iş birliği yaparak ortak çalışması gerekiyor. Yani Elazığ’da dilenci sorunu ancak el birliği içerisinde çözüme kavuşturulabilir” dediler.

Editör: İzzet TUMAY