AK Parti’nin Elazığ ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kimler olduğu ile ilgili yaşanan belirsizlik ve bilgi kirliliği devam ederken, AK Parti İl Başkanlığından gelen son dakika açıklamasında adayların 9 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek olan tanıtım toplantısında açıklanacağı belirtildi. 

TURAN Gazetesi olarak yaşanan süreci 21.01.2024 tarihinde ‘’AK Parti, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları ile ilgili yaşanan bilgi kirliliğine, daha isimleri resmi olarak açıklanmamasına rağmen bazı aday adaylarının 'seçim kazanmış' edasıyla kesin aday olmuş gibi reklam yapmalarına neden sessiz kalıyor?’’ haberi ile kamuoyuna duyurmuş, Elazığ ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kimler oldukları ile ilgili AK Parti Genel Merkezi ile Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamasının, kulaktan dolma ve kulis bilgileriyle ‘bazı’ isimlerin ‘kesinmiş’ gibi kamuoyuna lanse edilmesi tepkilere neden olduğunu hatırlatmıştık. 

CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAKMIŞ! 

Yaşanan bu olumsuz sürecin ardından Ak Parti’nin Elazığ'da ilçe ve belde adaylarını cumartesi günü ilçe ve belde adaylarının tanıtılacağı aday tanıtım toplantısının 10 Şubat Cumartesi günü Yeni Atatürk Stadyumu'nun yanında yer alan Ahmet Aytar Spor Salonu'nda yapılacağı bilgisini kamuoyuna duyurdu. 

GÜRSEL EROL'DAN TARİHÎ MADEN ÖNERGESİ GÜRSEL EROL'DAN TARİHÎ MADEN ÖNERGESİ

Açıklamada, ‘’ İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım bugün saat 17.00’de parti binamızda Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Aday Tanıtım Toplantımızla ilgili basın açıklaması yapacaktır’’ ifadelerine yer verildi. 

DEDİKODULARA NEDEN İZİN VERİLDİ? 

Adayların kimler olduğu konusunda bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına TURAN Gazetesi olarak telefon yoluyla ulaştığımız Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, Elazığ kamuoyunda adaylarla ilgili bilgi kirliğinin önlenmesi adına bir açıklamasının olup olmayacağı sorumuz üzerine, ‘’Genel merkezden bu konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir bilgi veya resmi yazı tarafıma ulaşmadı. Ben bu konuyla ilgili ne doğru ne yanlıştır diyemem. Bu konuya ilişkin kamuoyuna şu an bir açıklama yapmam doğru olmaz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Editör: İzzet TUMAY