MEB Yurtdışı Eğitim Müşaviri Elazığ Milli Eğitim eski Müdürü Dr. Nihat Büyükbaş, çobanlık yaparak LGS sınavında Türkiye ikincisi olan Muhammet Halil Yazar’ın başarısının ardından Arıcak İlçesi’nin başarısının bilimsel olarak araştırılması teklifinde bulundu. 
 ‘’LGS türü sınavlarda en etkili faktör olan Özel dersane, özel öğretmen, anne baba eğitim düzeyi ve sosyo-ekonomik göstergelerin tamamından yoksun bir ilçenin bu başarısı bilimsel olarak araştırılmaya değer. Bu görev Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesine düşer’’ diyen BÜYÜKBAŞ, şunları söyledi̇: ‘’Son LGS’de gerek ilçenin ortalama puanı, gerekse tek yanlışla Türkiye ikincisi çıkarması ile tanınan Arıcak İlçesi; Elazığ, Diyarbakır, Bingöl üçgeninde yerleşik Elazığ’ın merkeze en uzak, mahrumiyeti fazla olan bir ilçemizdir.  

LGS türü sınavlarda en etkili faktör olan Özel dersane, özel öğretmen, anne baba eğitim düzeyi ve sosyo-ekonomik göstergelerin tamamından yoksun bir ilçenin bu başarısı bilimsel olarak araştırılmaya değer. Bu görev Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesine düşer.  

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARISI BİZLERI MUTLU EDİYOR” KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: “FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARISI BİZLERI MUTLU EDİYOR”

Bir doktora teziyle öğrenci başarısına etki eden aile, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin süreç boyunca öğrenmeye dayalı tutum ve davranışlarını, öne çıkan öğrenme/öğretme yöntemlerini, ilçenin eğitime dair yerleşik kültürü incelenerek Milli Eğitim Bakanlığı-MEB’e öneriler geliştirilmeli. Bu öneriler kırsal kesimdeki kaliteli eğitim arayışlarına klavuzluk edecektir.  

Bu vesileyle öğrencimiz Muhammed’in babası Yücel Yazar’ın nezdinde ailesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü nezdinde ilçe şube müdürlerine, okul müdürüne ve en çokta Muhammed’in öğretmeninin nezdinde ilçede görevli tüm öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ailesinin bütün hayvanlarını satıp Muhammed’in eğitimi için İstanbul’a yerleşme fikri ise ayrı bir çalışma konusu edilmelidir. 

Editör: Haber Merkezi