Elazığ’ın asırlık değeri tüm hemşerilerimizden bir parça taşıyan ve aile yadigarımız olan Turan Gazetesi bu sene 95’inci yılını kutluyor. Neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt olan Elazığ’ın ve Anadolu’nun çınarı olan gazetemiz için geçen sene Anadolu Yayıncıları Derneği tarafından layık görülen ve bizzat Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen, “Yılın Yerel Gazetesi Ödülü’’ aslında tüm hemşerilerimiz adına alınmış bir ödüldür. Bu vesileyle 1930 senesinde o günün sosyal ve ekonomik şartlarında gazetemizin temelini atan başta değerli aile büyüğümüz İhsan Turan olmak üzere emeği geçen tüm aile büyüklerimize, emek veren kıymetli çalışanlarımıza, tüm paydaşlarımıza ve en önemlisi de bizlere güvenen, değer veren hemşerilerimize ve okurlarımıza şükranlarımı sunmak isterim.

     Güzel ülkemizin olduğu kadar kadim memleketimiz olan Elazığ’ın da sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda potansiyelinin çok daha yüksek olduğu kanısındayım. Gerek kamu gerek özel sektör yatırım iştahının artırılması hem bölgemize hem memleketimizin ekonomisine ciddi faydalar sağlayacaktır. Bu sayede şehrimizden yapılacak ihracat ve üretim rakamlarında ciddi bir artış yaşanacak dolayısıyla nesiller boyunca işsizlik oranlarımızda pozitif bir etki yaratacaktır. Binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla şehrimizin kanaat önderleri tarafından uzun uğraşlar neticesinde UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne kabul edilen Harput mahallesinin başta hemşerilerimizin olduğu kadar gerek iç gerek dış turizm açısından da Kıymet-i Harbiyesi oldukça yüksektir. Harput’a yapılacak yatırımların devam etmesi ve geçici listeden asil listeye girmemizin ehemmiyeti ise hepimizin malumudur. Bu konuda başta şehrimizin siyasilerimiz olmak üzere tüm kanaat önderlerinin de desteği çok önem arz etmektedir.  Bu potansiyelin gerçeğe dönüşmesi ve şehrimizin kalkınması amacıyla Turan Gazetesi olarak üzerimize düşen görevlerin yerine getirilmeye devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

     Ailemizden dönem dönem gerek başkanlık gerek yöneticilik görevlerinin de icra edildiği gözbebeğimiz olan Elazığspor inancım odur ki ait olduğu süper lige tekrar çıkma başarısı gösterecektir. Akabinde ana gayemiz olan başta futbol takımı olmak üzere amatör branşlarda da Avrupa kupalarında oynaması gerektiğini düşündüğüm Elazığspor’un başarısına Turan Gazetesi ve ailesi olarak her daim katkı sağlamaya devam edeceğiz.

     Her dönemde odağında güzel şehrimizin ve hemşerilerimizin sorunlarını objektif bir bakış açısıyla gündeme getirip çözüm arayan Turan Gazetesi bundan sonraki dönemlerde ve nesiller boyunca da aynı çizgisini ve duruşunu koruyarak günün şartlarına uygun teknolojik altyapıyı tesis ederek yayın hayatına devam edecektir.

ÖĞRENCİLER İSTEDİ, HAYIRSEVER VATANDAŞ GERÇEKLEŞTİRDİ ÖĞRENCİLER İSTEDİ, HAYIRSEVER VATANDAŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Editör: Haber Merkezi