Baskil ilçesinin sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Baskilliler Dernek Başkanı Aygün ÇAM, tek şeritli olan Baskil yollunun hem yetersiz hem de bakımsız olduğunu belirterek yetkililere gerekenin yapılması noktasında çağrıda bulundu.  

ELAZIĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 ŞÜPHELI YAKALANDI ELAZIĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 ŞÜPHELI YAKALANDI

Elazığ ve Baskil’in kayısı pazarında hak ettiği yere gelememesinde ki en büyük engelin mevcut yolun yetersiz olması olduğunu ifade eden Baskilliler Dernek Başkanı Aygün Çam, “Baskil'de uzun yıllardan beridir var olan yol sorunu vatandaşları mağdur ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra çevre il ve ilçelerden göç alan Baskil'in yolu içler acısı. Tek şeritli ve bakımsız olan yoldan dolayı ilçenin önemli gelir kaynağı olan kayısının da ticaretini olumsuz etkiliyor. Kayısı üretiminde çok büyük bir paya sahip olan ve doğa turizmine elverişli olan Baskil ilçemizin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri de mevcut yolun yetersiz olmasıdır. Baskil ilçemiz ürettiği kayısısı ile gerçekten sadece Türkiye'de değil dünyada da marka olma yolunda. Her zaman duyduğumuz serzenişlerinden biri de Baskil kayısısı neden Elazığ'a gelmiyor sık sık bu sorunları duyuyoruz. Gelmemesi çok doğal ve çok normal. Allah aşkına belki gitmeyenler görmeyenler de vardır. Elazığ'dan Baskil'e bir yolculuk yapsınlar ve yolun durumunu görsünler. Fabrikalara ait tırlardan tutun da hafriyat kamyonları tek gidiş tek dönüş yolda adeta ölüme davetiye çıkarıyorlar. Siz şayet bir bölgenin ekonomide canlanmasını istiyorsanız ilk önce oranın ulaşım ağını iyileştirmek zorundasınız. Bakın Keban ilçesi bunu başardı.” dedi.  

Başkan ÇAM, “Dağlık bir bölge olmasına rağmen açılan büyük yollar ve ulaşım ağı ile alabalık ihracatı ticareti çok iyi bir noktada. Emin olun bu durumun iyi olmasının en büyük sebebi Keban ile diğer bölgeler arasındaki ulaşım ağının kaliteli olmasından dolayıdır. Ulaşım ağı düzelmeden hiçbir ticari faaliyetin gelişmesi ilerlemesi söz konusu değildir. Elazığ'da gezin, dolaşın görün. Birçok köy yolu Baskil yolundan daha iyi ve daha kaliteli. Vatanına milletine bayrağına sadık olan Baskil ilçesine yapılan bir haksızlık olarak görüyorum bu durumu. Başta kayısı ticaretinin gelişmesini istiyorsak, ayrıca Turizm gibi yeni başlıkların ilçemizde var olmasını istiyorsak hiç vakit kaybetmeden bir an önce Elazığ Baskil arasındaki bu yol bitirilmelidir. Elazığ'ın tüm ilçeleri arasında, en rahat yol yapılabilecek en rahat yol açılabilecek konum Elazığ ile Baskil arasındaki yol sahasıdır. Başta Karayolları 8. Bölge müdürümüz olmak üzere ilgili yetkilere çağrımızdır, yol ile ilgili olarak artık sesimizi duysunlar" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi