SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI! SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI!

İzzet TUMAY - Elazığ’da deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların yıkımı ağır aksak devam ederken, özellikle şehir merkezinde yapılan yıkımlar bölge esnafını perişan etti 

05f49167-40df-498c-aba4-6b95a23556ac

Yaklaşık 5 gün önce İzzetpaşa Mahallesi Şehit Binbaşı Sabri Sokak üzerinde bulunan bir binanın yıkım çalışması başlatıldı. Pazartesi gününden bu yana binanın yıkım işleminin tamamlanması yüzünden bölgede bulunan esnaflar iş yapamaz hale geldi. Yıkımı yapılan binanın yakınında bulunan esnaflar, yıkım çalışmalarının ağır aksak şekilde yapılmasına tepki göstererek, ‘’Bizler İzzetpaşa Mahallesi Şehit Binbaşı Sabri Sokak bölgesinde esnaflık yapan insanlarız. Burada ağır hasar verilen bir binanın yıkımına pazartesi günü başladılar.

caf4984e-c757-45fb-9a74-e85efbfe83e2

Biz tabi ki tehlike arz eden binaların bir an evvel yıkılması taraftarıyız lakin burada 5 gündür bir binayı yıkıp molozlarını ortadan kaldıramadılar. Yıkım çalışması nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Malum yaz aylarındayız ve ilimize gelen çok sayıda yabancı insan var. Bu insanlar alışveriş yapıyorlar ama bizden değil. Çünkü bölgeye gelen yolların tamamını kapatmışlar. Bizim ricamız bu çalışmayı bir an evvel tamamlasınlar. Yıkım çalışması çok yavaş ilerliyor ve bu yüzden her geçen saat biz esnaflar olarak zarar ediyoruz çünkü kimse bu bölgeye gelip alışveriş yapmıyor. Yıkım işini alan firma yaptığı çalışmayı hızlandırmalı ve bir an evvel bitirmeli. Ciddi anlamda maddi zarardayız’’ dediler. 

f9a537d5-eb8f-4e5c-8a90-893f3be027e9

Editör: Haber Merkezi