İğneden ipliğe piyasada her ürüne gelen zamların ardı arkası kesilmezken Çaykur tarafından çaya yapılan %43,5 oranındaki astronomik zam, toplumda infiale sebep oldu. Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı Ferhat EVSEN, yapılan yüksek zammı Gazeteniz TURAN’a değerlendirdi…

‘’ÇAYKUR MÜDÜRÜ İSTİFA ETMELİ!’’

Oda  Başkanı Ferhat EVSEN, Çaykur Müdürü’nü istifaya davet ederken, sürekli zararda olan fabrikanın yaptığı zammın çözüm olmadığını ve sektörü olumsuz olarak etkilediğini söyledi.
Başkan EVSEN, ‘’Çaykur Fabrikası Müdürü’nün istifa etmesi gerekiyor. 4 senedir Çaykur Fabrikası zarar ediyor. Bunun ceremesini bizler, esnaflar çekiyor. En son yapılan çay zammı çiftçiye destek olsa, bizler bu konuda söz etmeyiz. Gördüğümüz ve medyadan takip ettiğimiz kadarıyla, kurumda giderlerin artması, bu konuda gereksiz reklam ve harcamalar dolayısıyla fabrika zarar ediyor. Esnafın çayı uygun şekilde alması gerekiyor. Zam yapmak çözüm değil. Devlet, esnafına destek vermek zorundadır. Çaya yapılan %43,5 oranındaki  zam, sektörümüzü derinden etkilemiştir.’’ Dedi.

YENİ ZAM DUYUMLARI VE DESTEK BEKLENTİSİ…

ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ

Başkan EVSEN, çaya yeni bir zam yapılacağı yönünde duyum aldıklarını söylerken; “Kahveci ve kıraathaneci esnafı maliyetlerini karşılayamadıkları için çay fiyatlarına zam yapılmasını istiyor. Çay ve şeker fiyatlarına sürekli bir şekilde zam yapıldığı için bizler zam yapsak bile çay maliyetleri karşılanmayacaktır. Devlet esnafına destek vermek zorundadır. Son zam ile birlikte esnafımız zarardadır. Bu zararı karşılamak için yapılacak,  zam da çözüm değildir. Fiyatların belirli bir noktada durması gerekiyor. Sektör olarak,  önümüzü göremiyoruz. Biz esnafımızın yanındayız. Devlet de esnafına destek vermek zorundadır.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi