ÖLÜMLERİN NEDENİ SİYANÜR MÜ? ÖLÜMLERİN NEDENİ SİYANÜR MÜ?

Gazetemizin Kurucusu Ali İhsan TURAN’ın en küçük oğlu ve 2. Kuşak idarecilerinden, genç yaşta yitirdiğimiz Celal TURAN’ı vefatının 40. Yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz…

ELAZIĞ’IN İLK TRT MUHABİRİYDİ
1 Şubat 1939 tarihinde Elazığ’da doğan Celal TURAN, İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamlamış, askerlik hizmetini yedek subay öğretmen olarak İzmir’in Ödemiş İlçesi Haliller Köyü’nde yaptıktan sonra memleketi Elazığ’a dönmüştü. Celal TURAN, TURAN Gazetesi ve Matbaası ile yine aile işletmesi olan Gölcük Sineması’nın idaresinde ağabeyleriyle beraber uzun yıllar yöneticilik görevinde bulundu.                                         Şehrimizin ilk TRT Muhabiri de olan Celal TURAN, bu görevini 1970’li yıllardan vefatına kadar başarıyla sürdürmüştü.
TURAN Gazetesi’nde yazı ve şiirleri yayınlanan Celal TURAN’ın eşi Merhume Filiz TURAN’la evliliğinden 3 evlâdı vardı. 29 Ocak 1983 tarihinde yakalanmış olduğu amansız hastalıktan dolayı 44 yaşındayken Elazığ’da hakkın rahmetine kavuşan Merhum Celal TURAN, Elazığ Asrî Mezarlık’taki Aile Kabristanı’nda medfundur.
 

Editör: Haber Merkezi