Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısını yapmak ve İBB tarafından yaptırılacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma törenine katılmak amacıyla beraberindeki heyet ile birlikte dün akşam Malatya’dan Elazığ’a geldi.   Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde yapılacak olan Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Elazığ’a yakışır bir okul olacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: GENÇLER UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN

Kılıçdaroğlu, “Güzel bir şey yapıyoruz. Türkiye’nin geleceği adına güzel bir şey yapıyoruz. Gençlerin daha iyi yetişmeleri, daha iyi koşullarda okuması için güzel şeyler yapıyoruz. Ve bu güzeli bir acı üzerine acının unutulması üzerine inşa ediyoruz. Deprem oldu evet. İnsanlar hayatını kaybetti. Binalar yıkıldı. Okullar yıkıldı ama Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye yaralarını saran bir ülke. Depremden sonra hemen buraya geldim. Burada bulunduk. Hemşerilerim ile buluştum. Acılarını dinledim. Deprem bizi bir araya getirdi. Acılarımızı gidermek için bir arada ortak mücadele etmek zorundaydık. Depremden hemen sonra bu kadar güzel, aydınlık bir binayı burada inşa ediyoruz. Elazığ benim için unutulması zor olan kentlerden biri. Bu kent aynı zamanda kadim bir kent. Bu konudaki asıl çabayı gösteren arkadaşımızı da açıkça ifade edelim. Elazığ milletvekilimiz Gürsel Erol çaba gösterdi. Okulların yapılması lazımdı, milli eğitim bakanlığının kapasitesi yetersizdi. Ama biz gönüllüydük. Yapmak istiyorduk. Bu konuda deneyimizde vardı. İnşallah açılışına da geleceğiz ve açılışını yapacağız. O zaman binanın güzelliğini öğrencilere neler verdiğini hep beraber bir şekliyle de görmüş olacağız. Keşke burada Elazığ’ı yöneten vali ve düzeyindeki insanlarda burada olsaydı. Elazığ’a hizmet geliyor. Ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda ne iktidar ne muhalefet diyeceğiz herkesi kucaklayacağız. Bu millet artık kavgadan bıktı. Niye kucaklaşmıyoruz. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bu kavga nedeni değil ki. Biz hizmet için düşüncelerimiz ifade ediyoruz.  Gençler meraklanmayın bu okulda güzelce okuyacaksınız. Anılarınız olacak, öğretmenleriniz ile kucaklaşacaksınız. Bizler sizlerle onur ve gurur duyacağız aileleriniz sizlerle onur ve gurur duyacak. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olan sizlersiniz. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız Türkiye’nin istikbali o kadar yükselir. Gençler umutsuzluğa kapılmayın. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın” diye kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’a yapılacak okulun kalite ve nitelik bakımından üstün bir okul olacağını söyledi.

İMAMOĞLU: ELAZIĞLILARA YAKIŞIR BİR OKUL OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERDİK

Ekrem İmamoğlu, “Biz bugün Elazığ’da Elazığ halkının misafiriyiz. Onların güzel duyguları ile birlikte burada olmaktan onur duyuyorum. Bu coğrafyada kardeşçe yaşanmanın ne kadar büyük bir güzellik, huzur, manevi tatmin olduğunu ifade etmek zor. Her şeyden önce büyük bir milletiz. Bu toprakların kıymetini bildiğimiz taktirde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir acı yok. Her acıyı birlikte tedavi edip üstesinden gelebiliriz. Elazığ depreminin ardından yaptığımız ziyaretin ardından süreci tartışıyor ve bu konuda neler yapabilir diye kendi aramızda konuşuyorduk. Değerli milletvekilim, değerli dostum Gürsel Erol beni aradığında ve genel başkanımızın bu değerli süreci bizlere yol açan önerisi talimatı olduğunda çok mutlu olduk. Milli eğitim ile gerekli yazışmaları yaptık ve kararı mecliste oy birliği ile kararımızı çıkarttık. İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki bütün parti meclis üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul’un yanı sıra Ankara ve İzmir’in burada okul yapacak olması deprem sonrası okulla ilgili yaşanan sıkıntıyı gidermek noktasında hepimizin harekete geçmesi bizi çok heyecanlandırdı. Yapacağımız okulun kalite ve nitelik açısından üstün bir kavrama sahip olması gerektiğini düşünüyorduk. Nitelikli projeyi ismine yakışır Elazığ’a yakışır ve genel başkanımızın liseyi okuduğu şehre yakışır bir okul yapmak arzusu ile yola çıktık. 24 derslik, mesleki atölyeleri var, laboratuvarları var. Mimarisi ile kente özenli bir tasarımı kazandıran ve buraya gelen her öğrencinin ben güzel bir okula gidiyorum dolayısıyla hakkını vermeliyim diyeceği ve geleceği okulu tasarladık. Okulun her boyutu ile mükemmel olması için gayret gösterdik. Elazığ’a ve Elazığlılara yakışır bir okul olması için gayret gösterdik. Bu okulu gün gün takip edeceğimi Elazığ halkına söz veriyorum. Bu okuldan ülkemizi gururlandıracak öğrenciler çıkacak. Bu şehrin yöneticilerini, bu şehrin eğitim ile ilgili yöneticilerini bu okulun öğrencilerini hep birlikte kol kola açmamızın kime ne kötülüğü var, ne mahsuru var. Siz bugün ana muhalefet liderisiniz bugün bu ülkenin başındasınız. Bugün bu ülkenin başında olan insan yarın bu ülkenin muhalefeti olacak. Bu ülkenin her siyasi partisi iktidarından muhalefetine ülkemiz için çalışmıyor mu? Şu yaptığımız okul cumhuriyet halk partisinin okulu mu? Değil. Milletimizin okulu devletimizin okulu. Ne mutlu bize ki Elazığ’a böyle bir hizmeti yaptık” ifadelerini kullandı.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konuşmasında, “muhalefetteyken bunları yapıyorsak iktidardayken neler yapacağımızı düşünün” dedi.

KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR! KEBAN BARAJ SAHASI SUCUL HAYATI ‘OLUMSUZ’ ETKİLEYECEK KARAR!

EROL: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BÜTÇESİNİN YAPAMADIĞI BİR OKUL

Milletvekili Erol, “Elazığ’da 20 belediye var 20 belediyenin 20’side cumhur ittifakı bizim en son seçime kadar 20 belediyenin 20’sinde 1 tane belediye meclisimiz bile yoktu. Yani bırakın belediye başkanlığını ilk defa millet ittifakından bu seçimde yalnızca şehir merkezinden 4 tane belediye meclisi seçtik. Yani etki alanımız bu Elazığ’da. Ama düşünki ak partinin en güçlü olduğu ilde yaşanan sorunalar karşısında aciz ve çaresiz kalırken eğitim hayatına katkı verecek okulları yapmazken biz muhalefete olduğumuz halde Elazığ’a belediye başkanlarımız yetişti ve el attı. Bu ne demek? Bu şu demek muhalefetteyken bunları yapıyorsak iktidardayken neler yapacağımızı düşünün. Bu okulu yaptırmanın hikayesi çok ilginç deprem sonrası 30 Milletvekilimiz Elazığ’a yerinde incelemeler yapmak üzere geldiler. Biz burada yaptığımız incelemeler süresince AK Partili milletvekilleri dediler ki CHP Milletvekilleri gezmeye gelmiş ama biz isteriz ki gelip de Elazığ kamuoyuna bir söz vererek bir okulda biz yapıyoruz desinler diye bir beklentiye soktular. Ben arkasından genel başkanımı aradım. Elazığ’da böyle bir beklenti var. İzninizle talimatınız olursa İstanbul Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarımızı arayarak sizden aldığımız talimatla bu talebi iletebilir miyim dedim. Sizde bu talimatı bize verdiniz İstanbul Büyükşehir Belediyemizi aradık İzmir Büyükşehir belediye başkanlarımızı aradık. Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarımızı aradık hepsi sayın genel başkanımızın talimatı Elazığ’a hizmet etmek bizim için onurdur diyerek bir değil 3 okul yaptırma kararı verdiler ama şöyle bir şey var bugün Ekrem başkanın yaptığı okul yalnızca bir okul değil okulun adı tek okul. Yapı ölçeğinde Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin yapamadığı okul kapasitesindedir” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi