CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de Elazığ'daki işsizlik sorununu ile lişkin soru önergesi verdi.  Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. 

Milletvekili Erol, sunduğu soru önergesinde şu sorulara cevap verilmesini istedi: İşsizlik; bir ekonomide iş gücünü oluşturanların sayısı ile bir iş bulup da çalışanları tanımlayan yani istihdam edilenler arasındaki farka ya da daha basit bir anlatımla iş aradığı halde iş bulup çalışamayan işgücüne denmektedir. İşsizlik özellikle son yıllarda Türkiye'nin başlıca sorunu hale gelmiştir. İşsizlik, sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal bir sorundur.  Tüm Türkiye'de olduğu seçim bölgem Elazığ'da da işsiz sayısı her geçen gün artmaktadır. Gençlerimiz gelecek ile ilgili kaygı yaşamaktadır. 

Bu hususta; 

1. Elazığ genelinde toplam işsiz sayısı ve işsizlik oranı nedir? 2. Elazığ İl ve İlçelerinde İŞKUR'a başvurarak iş arayan kişi sayısı güncel olarak ne kadardır? 

2. Bu kişilerin yaş ve cinsiyet dağılımları nedir? 

3. 2015-2023 yılları arasında, yıllar itibariyle Elazığ'da iş arayan kaç yurttaşımız İŞKUR'a başvurmuş ve başvuru sonucunda toplam kaç kişi İŞKUR aracılığıyla yerleştirilmiştir? İşe yerleştirilenlerin yaş ve cinsiyet dağılımları nedir? 

YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU

4. Elazığ İl ve İlçelerinde işsizlik sorunun çözümü için yapılan yatırımlarınız nelerdir? 

5. Elazığ genelinde 2015-2023 yılları arasında, yıllar itibariyle kaç kişi işsizlik sigortasından yararlanmak için başvurmuş ve başvuran kaç kişiye işsizlik sigortasından ödeme yapılmıştır? 

Editör: Haber Merkezi