İL SAĞLIK MÜDÜRÜ POLAT, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ POLAT, GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van KERKHOVE, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Covid-19'un toplumda ortaya çıkardığı riskin küresel olarak yüksek olduğunu belirtti. Van KERKHOVE, vaka bazlı raporlamanın güvenilir belirteç olmadığını, dünyanın her yerinde Covid-19 patojeninin hızla yayılmaya devam ettiğini aktardı…

‘’COVİD- 19 YAYILMAYA DEVAM EDİYOR, AYDA 10 BİN KİŞİ ÖLÜYOR!’’

DSÖ'nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van KERKHOVE, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Covid-19'un toplumda ortaya çıkardığı riskin küresel olarak yüksek olduğunu belirtti. Van KERKHOVE, vaka bazlı raporlamanın güvenilir belirteç olmadığını, dünyanın her yerinde Covid-19 patojeninin yayılmaya devam ettiğini aktardı.

Hastalığın sirkülasyon seviyesinin bildirilenden 19 kat daha yüksek olduğunu ifade eden Van Hastalığın sirkülasyon seviyesinin bildirilenden 19 kat daha yüksek olduğunu ifade eden Van KERKHOVE, aylık 10 bin kişinin Covid-19'dan öldüğünü gösteren verilerin sadece 50 ülkeden alındığının altını çizdi. Van KERKHOVE ayrıca, aralıkta bir önceki aya göre Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında yüzde 62'lik artış olduğu bilgisini paylaştı.

ELAZIĞ’DA HASTANELER VE AİLE HEKİMLİKLERİ DOLUP TAŞIYOR!… 

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da artan soğuklar, gribal enfeksiyonlar hastalıklarında artışa neden oldu. Bunun yanında Covid-19 endişesi nedeniyle hafiften üşüten vatandaşlarda soluğu hastanede alıyorlar. Özellikle hastane ve aile hekimliklerine başvuran hastaların büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor. Elazığ genelinde İshal, karın ağrısı, kusma ve ateş şikayetleri yüzünden hastane ve aile hekimliklerine başvuru sayısında büyük artış söz konusu. Yoğunluğun en büyük nedeninin Covid olma korkusunun olduğunu belirten vatandaşlar, “Eskiden grip rahatsızlığı alan insanlar kolay kolay doktora gitmiyordu. Ancak Covid-19 nedeniyle insanlar arasında ciddi bir korku hâkim. Covid- 19’a yakalanma korkusu nedeniyle en ufak bir grip rahatsızlığı meydana geldiğinde doktora başvuruluyor. İnsanları da tedirgin eden de zaten bu şüphe” dediler.

 

Editör: İzzet TUMAY