Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, “İş Dünyası Buluşması” Programında Elazığ’daki iş insanlarıyla bir araya geldi. 

YILMAZ “İş Dünyası Buluşması” programına da katıldı. İftar programının ardından “İş Dünyası Buluşması” programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı YILMAZ’a Elazığ il yöneticileri, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, 23. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve 24. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş da eşlik etti. Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, iş dünyası toplantısı programının istişare açısından önem taşıdığını ifade etti.  

431199145 18274891519201341 7274067258576387653 N

Vali Toraman, “Çok kıymetli Cumhurbaşkanı Yardımcımız çok kıymetli Milletvekillerimiz, şehrimizin çok kıymetli sanayicileri, işadamları bugünkü buluşmaya hepiniz hoşgeldiniz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız çok yoğun bir program içinde bugün Elazığ’a teşrif ettiler.  Ben ilimize yapmış oldukları ziyaret nedeniyle bize güç kuvvet veriyorlar şükranlarımızı sunuyoruz hem de iş dünyasının çok kıymetli mensuplarıyla bir araya gelerek istişaresinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.  

‘’DÜNYA EKONOMİSİNDE BİR YAVAŞLAMA ORTAYA ÇIKTI’’ 

Ekonomi alanında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, Türkiye ekonomisinin büyüme oranının yıllık yüzde 5.4 olduğunu belirterek, “Dünya Ekonomisinde bir yavaşlama ortaya çıktı, Dünya ticaretinde de aynı şekilde. Son dönemlerde yüzde 3 civarında geçen yıl itibari ile söyleyecek olursak, yüzde 3 civarında büyüme oldu. 2020-2023 dönemine baktığınızda da sadece yüzde 10 civarında birikimli olarak Dünya Ekonomisinin büyüdüğünü görüyoruz dolayısıyla Dünyanın zor bir dönemindeyiz. Türkiye olarak baktığımızda yine son 20 yıla 21 yıla baktığımızda ortalama yıllık büyüme hızımız yüzde 5,4 olmuştur. Dünyadan 1,8 puan daha yüksek büyümüşüz her yıl. Bir yıl için belki çok büyük bir rakam değil diyebilirsiniz ama 20221 yıllık dönem için birikimli baktığımızda Türkiye’yi farklı bir yere taşındığını da ifade etmek istiyorum” dedi.  

431424641 18274891537201341 3185583125932423456 N

‘’ELAZIĞ’A DESTEKLERİMİZ SÜRECEK’’ 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı YILMAZ, Elazığ’da tamamlanan ve devam eden çalışmaları paylaşarak; Hükümet olarak Elazığ’a desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Elazığ Doğu Anadolu’da çok değerli bir konumu olan gerçekten çok ciddi bir insan sermayesi olan ilimiz. Güçlü bir şehir kültürüne sahip bir şehrimiz. Bir çok potansiyeli olan bir ilimiz. Elazığ’da da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü Hükümet politikalarımızla desteklerimizi, yatırımlarımızı, faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızda zaten Elazığ’daydı. Elazığlılarla bakış açısını çok detaylı şekilde paylaşmış oldu. 15.326 hak sahibi tespiti yapıldı Elazığ’da. Bunun 13.421’i Konut, 706’sı iş yeri, 1799’uda ahır şeklinde yapılar. 17 Şubat’ta 2255 konutumuzun kurası çekildi. Önümüzdeki günlerde 500 konutun kurası daha Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’dan toplu olarak katılımıyla bütün illerde kura çekimi töreni yapılacak. Orada Elazığ’ında 500 konutu da kurayla belirlenecek” dedi.  

‘’ELAZIĞ’IN YAPI STOĞUNDA CİDDİ BİR YENİLENME VAR’’ 

YILMAZ, Elazığ’ın yapı stoğunda ciddi bir yenilenmenin olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Bizim daha güçlü bir şekilde geleceğe hazırlanmamız gerekiyor. Son 20 yılda bu anlamanda çok büyük atılımlar yaptık. 2 milyonunun üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapıyı dönüştürdük. Çünkü aslolan affet yaşanmadan bu riskleri azaltmaktır. Bunları yaptığımız zaman afetlerin risklerinide aşağı çekmiş olursunuz. Elazığ bu anlamda gerek daha önce yaşadığı deprem gerek son depremlerden sonra geleceğe en dirençli hazırlanan illerimizden bir tanesi. Yapı stoğunda çok ciddi bir yenilenme oldu” dedi.

"TEMEL AMACIMIZ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK!" "TEMEL AMACIMIZ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK!"

YILMAZ, Elazığ’daki 2. OSB’nin de yapımına dikkat çekerek yatırıma katkı sunacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı YILMAZ, “Karayolu sektöründe Elazığ-Malatya Karayolundaki çalışmalarımız devam ediyor. Sadece 2024 yılı için 20 milyon Türk lirası bu projeye ödenek ayırdık Keban-Arapgir Divriği projesine yine 10 milyon para ayrıldı.  Başka projelerimizde var tabiki. Demiryolunda da yine önemli projeleri programımıza almış durumdayız, hale yürüttüğümüz projeler var. Bunlar içinde Elazığ-Malatya hattında Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon sistemi çalışmaları yapılıyor. Bunlar çok önemli kapasiteyi çok arttırıcı yatırımlar bunlar. Aynı hat üzerinde daha fazla trenin hizmet vermesini sağlayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ konuşmasının ardından Elazığ iş dünyasının sorun ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. 
 
 

Editör: İzzet TUMAY